Nova provokacija Prištine. Veselji bojkotuje sastanak sa Boreljom, izneo stav o nastavku dijaloga

- Svaka inicijativa za ponovno pokretanje procesa dijaloga sa Beogradom je zastarela i neodrživa, jer su Samoopredeljenje i DSK nesposobni da pronađu rešenje za formiranje Vlade - rekao je Veselji

  • 0
Kadri Veselji Foto: Profimedia/Abaca Press

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je na konferenciji za novinare da neće prisustvovati današnjem sastanku parlamentarnih grupa sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednosnu politiku Đozepom Boreljom jer u Prištini nije formirana Vlada.

- Svaka inicijativa za ponovno pokretanje procesa dijaloga sa srpskom stranom je zastarela i neodrživa, jer je Kosovo postalo talac besa i nesposobnosti Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova da pronađu rešenje za formiranje Vlade - rekao je Veselji.

On je napomenuo da je Priština u prošlosti pokazala svoju posvećenost prema dijalogu i dodao da je DPK, nakon stvaranja novih institucija, spremna da se uključi u proces postizanja istorijskog sporazuma sa Beogradom.

On je ukazao da nepoverenje između stranaka koje pregovaraju oko formiranja Vlade ne doprinosi Prištini, odnosno dobijanju liberalizacije viza.

On je na kraju pozvao Samoopredjeljenje kao pobednika na izborima da ne podriva proces političkog poverenja i ustavnog poretka.

- Te stranke moraju preuzeti odgovornosti koje su obećale građanima i ispuniti očekivanja. Pozivam građane Kosova da zadrže svoje poverenje u državu i institucije Kosova - rekao je Veselji.

Podsećamo da će se Borelj, posle svoje posete Prištini, sutra u Beogradu susresti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sastanak će biti održan u 12 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

(Telegraf.rs/Kosovo Online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA