≫ 

Šef diplomatije EU razgovarao sa liderima političkih partija na KiM

Ispred Srpske liste na sastanku sa Boreljom bio je predsednik ove stranke, Goran Rakić

  • 1
Đozep Borelj i političke stranke na KiM FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj razgovarao je sa liderima političkih partija na Kosovu i Metohiji, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Srpske liste.

Ispred Srpske liste na sastanku sa Boreljom bio je predsednik ove stranke, Goran Rakić.

Srpska Lista je pozdravila dolazak Borela, verujući da će on svojim autoritetom dati značajan doprinos normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Đozep Borelj i političke stranke na KiM Srpska Lista je pozdravila dolazak Borela, verujući da će on svojim autoritetom dati značajan doprinos normalizaciji odnosa Beograda i Prištine - FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC

- Na sastanku, Rakić je istakao da je Srpska lista dobila podršku građana kako bi zaštitila njihova prava i borila se za unapređenje uslova u kojima srpski narod danas živi - navodi SL i dodaje:

- Srpska lista neće stajati na putu formiranju institucija, kako bi se što pre ukinule takse i nastavio dijalog, ali će zahtevati i poštovanje prava srpskog naroda - zaključeno je u saopštenju.

Kurti: Dijalog treba preispitati i obnoviti

Lider Pokreta Samoopređeljenja, Aljbin Kurti, izjavio je da je u razgovoru sa Boreljom, rekao da dijalog između Beograda i Prištine treba preispitati i obnoviti.

Kurti je to napisao na svom Tviter nalogu nakon razgovora sa Boreljom.

- Plodna rasprava danas sa predstavnikom EU Žozepom Boreljom o njegovoj prvoj poseti Kosovu. Tvrdio sam da dijalog, uz posredovanje EU, treba preispitati i obnoviti. EU je snažna i neophodna za budućnost regiona - napisao je Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA