≫ 

Održan protest podrške N1 televiziji, učesnici "produžili" na skup opozicionih stranaka

Pošto je završen protest u znak podrške N1, većina učesnika uputila se takođe u Kombank dvoranu, kako bi se pridružila skupu Saveza za Srbiju

  • 42
Skup podrške N1 televiziji Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Na Trgu Nikole Pašića održan je protest "da se vidi N1", a među okupljenima su bili Srđan Milivojević, koji će, prema pisanju medija, u 18 časova povesti "reorganizovani" protest "1 od 5 miliona".

Pored njega govorio je i profesor Čedomir Čupić, koji je bio najavljen kao govornik na prethodnom protestu, ali na njemu nije učestvovao.

Skup podrške N1 televiziji Na skupu je govorio profesor Čedomir Čupić-Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Među govornicima je bio novinar Filip Mladenović, koji je kritikovao medije i vlast, ali i opoziciju.

Okupljeni su nosili balone i transparente.

Pošto je završen protest u znak podrške N1, većina učesnika uputila se takođe u Kombank dvoranu, kako bi se pridružila skupu Saveza za Srbiju.

Skup opozicionih stranaka u Kombank dvorani

U beogradskoj Kombank dvorani održava se prvi zajednički skup opozicionih stranaka koje ne učestvuju na izborima, na kojem će biti usvojena deklaracija i ozvaničen početak kampanje bojkota.

Na skupu u organiziji Saveza za Srbiju obratiće se Dragan Ðilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Sergej Trifunović, Janko Veselinović.

U Deklaraciji o bojkotu se navodi da će se svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata "lažnih" izbora, kako navode, smatrati aktom rušenja ustavnog poretka, te da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

Potpisnici se obavezuju da će nastaviti borbu za slobodne medije i poštene izbore svim raspoloživim, legalnim sredstvima. U tom smislu, kažu da će nastaviti saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj, kao i razgovore sa predstavnicima EU, zemalja izvan Unije i organizacija koje podržavaju demokratske vrednosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    1. februar 2020 | 21:42

    Smesno, oni protestuju da bi podrzali da se vidi N1, koji opet ne zeli da se vidi. Odbija i za dzabe da bude emitovan. Ovo je cista zajebancija.

  • Mara

    1. februar 2020 | 21:32

    Ovo opozicija je stvarno urenebesna, kao i svi njihovi protesti koji su bez ikakvog cilja i smisla...

  • sdfg

    2. februar 2020 | 09:01

    Mogu da šetaju do mile volje, ali mali broj okupljenih, jasno pokazuje koliko malu podršku gradjana imaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA