≫ 

Vojvođanski front se zalaže za okupljanje evropskog bloka u Srbiji

Bojan Kostreš je rekao da je važno da Vojvodina ima svog predstavnika koji je autentičan

  • 3

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da su optužbe da Vojvođanski front promoviše separatizam uvredljive i apsurdne i da će već u narednim danima biti još upadljivija njihova besmislenost.

- Naravno da su se razni uplašili od nas, zato što Vojvođanski front iz dana u dan raste i naravno da njima to smeta. Pošto nemaju šta da prigovore našem programu, kače nam razne pogrdne etikete, kao i tu da smo separatisti. To je besmislica. Besmislenost ovakvih optužbi uskoro će biti još uočljivija, jer će Vojvođanski front biti okosnica formiranja evropskog bloka u Srbiji, ne samo da ćemo se boriti za interese Vojvodine, nego ćemo se boriti za interese čitave Srbije, da Srbija bude normalna, pristojna evropska zemlja. Da naša deca ne bi išla u Evropu, mi moramo Evropu da dovedemo kod nas - kazao je on.

Kostreš je dodao da je Vojvođanski front prvenstveno formiran da štiti interese građanki i građana Vojvodine i Vojvodinu onakva kakva jeste.

- Hoćemo, između ostalog, i pre svega, da kontrolišemo naše resurse, ono što se zaradi u Vojvodini, vojvođanski novac mora da ima kontrolu. Sada Vojvođani, izgleda, služe samo za to da rade i da stvaraju resurse i novac, a sve to se nekontrolisano troši jer nama Vojvođanima i Vojvođankama niko ne podnosi račune - istakao je.

Bojan Kostreš je rekao da je važno da Vojvodina ima svog predstavnika koji je autentičan, koji će se bez dlake na jeziku boriti za ekonomska prava Vojvođanki i Vojvođana, koji će se boriti za to da su svi u Vojvodini jednaki bez obzira na veru, naciju, poreklo, zavičaj, bez obzira na to kad su u Vojvodinu došli.

- Mi želimo u Vojvodini da delimo ljude samo po tome ko poštuje zakone i ko ne poštuje zakone, ko plaća poreze i ko ne plaća poreze, i ko je pristojan i normalan čovek i ko to nije. Dakle, nikakva druga podela u Vojvodini nije dobrodošla. Vojvođanski front nema nameru da razdružuje i odvaja, nego naprotiv da udružuje i spaja sve progresivne demokratske snage u evropski blok, ne samo u Vojvodini nego na teritoriji cele države - zaključio je Bojan Kostreš.

(Telegraf.rs/lsv.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    3. februar 2020 | 16:04

    Pa imamo mi predsednika drzave,ne treba nam niko vise

  • bgd pravda

    4. februar 2020 | 06:56

    jel ovo onaj Cankov..onaj sto divlja kolima po parkingu...on ce da vodi racuna o nekome i necemu...kakvi politicari takva zemlja..da smo neka normalna i uredjena...ne bi se ni znalo sta je ovako promasena glava i rekla, a kamoli da to bude u novinama.

  • RSK

    4. februar 2020 | 01:10

    Vidi ovih .... Au strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA