Najnovije istraživanje: Koliku podršku građana imaju političke stranke

Prema poslednjem istraživanju, ovolika je podrška građana izražena u procentima

  • 3

Srpska napredna stranka (SNS) zadržala je i tokom januara ubedljivu natpolovičnu prednost i uživa podršku 53,6 odsto građana, dok je Savez za Srbiju (SzS) doživeo neznatan pad u odnosu na decembar i za njega bi glasalo 10,3 procenata birača, navodi se u poslednjem zajedničkom istraživanju "Blica" i agencije Faktor plus.

Socijalistička partija Srbije (SPS) je na trećem mestu sa 9,5 odsto podrške.

Kako se navodi u rezultatima istraživanja javnog mnjenja, koje "Blic" objavljuje, Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića se i dalje, kao i proteklih nekoliko meseci, nalazi na 4,3 odsto podrške, dok Pokret slobodnih građana (PSG) i Stranka moderne Srbije (SMS) u koaliciji imaju šest procenata glasova.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ima podršku 3,6 odsto birača, a Srpska radikalna stranka (SRS) 3,3.

Pokret "Metla 2020" uživa podršku 2,4 odsto građana sa pravom glasa.

Pokret "1 od 5 miliona", koji je nedavno doneo odluku o odustajanju od bojkota i izlasku na izbore, za sada nema značajnije uporište u biračkom telu, navodi ovaj list, a direktor Faktor plusa Vladimir Pejić kaže da je taj pokret i pre nego što je doneo odluku o izlasku na izbore, bio prepoznat više kao slogan nego kao politička organizacija.

- I slogan je u padu. Trenutno nemaju značajnije uporište u biračkom telu, jer nisu percipirani kao stranka, a sigurno bi se neko opredelio i za njih - kaže Pejić za.

On dodaje da će se u narednom istraživanju jasnije videti kakva je pozicija tog pokreta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    4. februar 2020 | 10:27

    Nije mi jasno kako se vrse ta istraživanja po kojima se zna ko ima koliko glasova. OPOZICIJI BIH savetovala da se ujedine i zajedno pobede ili bojkotuju.

  • PRC

    4. februar 2020 | 10:33

    Ako imaju 5% bilo bi dobro, 15-20% građana mora da glasa da ne bi izgubili poso. Tako da sa 20-25% glasača vlada Srbijom, zato se i menja cenzus za referendume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA