Rusija je za uzajamno prihvatljivo rešenje kosovskog problema

- Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo, zasnovano na tradiciji prijateljstva, kao i kulturne, duhovne i istorijske bliskosti naših bratskih naroda - poručio je Putin

  • 0
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna, a Moskva se zalaže za uzajamno prihvatljivo rešenje između Beograda i Prištine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna. Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje kosovskog problema na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - rekao je Putin ambasadorima na ceremoniji uručivanja akreditiva u Kremlju, kojoj je prisustvovao i ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

- Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo, zasnovano na tradiciji prijateljstva, kao i kulturne, duhovne i istorijske bliskosti naših bratskih naroda - poručio je Putin.

On je podsetio da je prošle godine imao niz sadržajnih razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada je postignut čitav niz značajnih sporazuma vezanih za saradnju dve zemlje u oblasti ekonomije, trgovine, energetike,culture i saradnje po pitanjima regiona.

Putin je rekao i da je čovečanstvo danas u opasnosti, navodi portal Sputnjik.

- Raste pretnja terorizma, šire se regionalni sukobi i ruši sistem kontrole naoružanja - rekao je Putin i dodao da je i globalna ekonomija u nestabilnom stanju.

Na ceremoniji uručenja akreditacija, Putin je rekao ambasadorima da se nada da će u njihovom vidokrugu biti pitanja proširenja političkog dijaloga, trgovinsko-ekonomskih veza, proširenja kulturnih razmena i međuljudskih kontakata.

Ceremoniji u Kremlju prisustvovala su 23 nova ambasadora u Rusiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA