≫ 

Haradinaj i Veselji traže od Kurtija da ne ukida takse na robu iz centralne Srbije

Ne odustajte zbog nekih privremenih poena koje možete dobiti od međunarodne zajednice - poručio je Haradinaj na Fejsbuku

  • 11
Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj Foto: Profimedia, Tanjug/AP/Michael Corder

Bivši premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj uputio je otvoreno pismo novom premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju u kome od njega traži da ne ukine takse na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine do priznanja nezavisnosti tzv. Kosova. I predsednik opozicione "Demokratske partije Kosova" (DPK), Kadri Veselji isto je tražio od novog premijera privremenih institucija.

On se putem Fejsbuka obratio lideru "Samoopredeljenja" i poručio mu da ga lično moli da ne ukida takse na robu iz Srbije.

Između ostalog, u svom pismu Haradinaj poziva Kurtija da ne dozvoli "da Srbija osvoji tržište od preko 400 miliona evra", kao i da "ne kamuflira ovu suverenu odluku nejasnim izrazima kao što je "reciprocitet".

- Ne ukidajte porez. Ne odustajte zbog nekih privremenih poena koje možete dobiti od međunarodne zajednice - navodi se u pismu.

Na kraju, Haradinaj traži od Kurtija da "protiv  Srbije treba da budemo zajedno do uzajamnog priznavanja, a ne do uzajamnosti ne priznanja", kaže Haradinaj na Fejsbuku.

Istim putem novom premijeru obratio se i Kadri Veselji.

Veselji je na svom fejsbuk profilu napisao da postoji zabrinutost zbog Kurtijeve, navodne, "prekomerne žurbe da ispuni zahteve Srbije".

- Nova vlada ne bi se trebalo da se preda Srbiji u trenutku kada se suočva sa velikim izazovima i odlukama koje čekaju Kosovo - naveo je Veselji, koji je u prethodnoj vlasti bio predsednik parlamenta, a u jednom trenutku se zalagao za tromesečnu suspenziju taksi radi pokretanja dijaloga.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djani

    6. februar 2020 | 17:56

    Znas kace Srbija da prizna Kosovo nikad a mozda ni tad,a za takse mora da se resi i ukinu takse.

  • Tamo daleko

    6. februar 2020 | 13:38

    I da mu nije kazao,oavj ih svakako ne bi povuko. Moze im se.

  • Soko

    6. februar 2020 | 13:31

    Šta ovaj lupeta? Za čega se oni u opšte i pitaju?Moraju da rade po diktatu mentora.Naš narod reče ,,Kolan puca na kraju" a zna se šta Kolan znači za samar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA