≫ 

Evroparlamentarci razgovarali sa Vučićem: Ovo su njihove poruke posle sastanka

Najviši zvaničnici Evropske unije borave danas u Beogradu

  • 52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i predsedavajućom Delegaciji EP za odnose sa Srbijom Tanjom Fajon.

U saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika se navodi da su imali "otvoren i konstruktivan dijalog o evropskom putu Srbije i konkretnim rezultatima posle međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, u kome su predstavnici EP bili posrednici".

Predsednik Vučić je naglasio da je Skupština Srbije u kratkom roku izabrala Nadzorni odbor u Narodnoj skupštini i tri člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, čime je ispunjena i poslednja obaveza dogovorena u međustranačkom dijalogu.

Rekao je da je predlog smanjenja cenzusa sa pet na tri odsto rešenje koje će značajno unaprediti reprezentativnost parlamenta i dati dodatni impuls pluralizmu.

Predsednik Vučić je članove Evropskog parlamenta obavestio i o usvajanju predloga opozicione poslanice Gordane Čomić o većem učešću žena na izbornim listama, čime će one činiti najmanje 40 odsto kandidata na listama za republičke i lokalne izbore.

Šta su poručili Bilčik i Fajonova

 

Izvestilac Bilčik i predsedavajuća Fajon pozdravili su prisustvo predstavnika Evropske komisije juče u Beogradu.

Aleksandar Vučić, Vladimir Bilcik,  Tanja Fajon

Predstavnici EP na sastanku sa predsednikom Vučićem; Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Izvestilac Bilčik je istakao da je njegov posao, kao izvestioca Evropskog parlamenta, da dobije konsenzus zemalja EU za proširenje.

Naglasio je da će se posle izbora zalagati za promene u Srbiji u oblasti vladavine prava i jačanja poverenja u institucije, što je veoma važan deo procesa pristupanja Srbije EU.

Predsedavajuća Delegaciji Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanja Fajon je naglasila da je važno da vrata dijaloga sa celom opozicijom ostanu otvorena.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    7. februar 2020 | 12:19

    Sve smo blizi EU.

  • nn

    8. februar 2020 | 13:36

    Srbija vredno radi na sprovodjenju mera, razvoju ekonomije i prava, politickih odnosa sa drugim drzavama, zasluzujemo da budemo na putu evropskih integracija.

  • Boka

    8. februar 2020 | 10:48

    Nadamo se dobro ce biti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA