Lončar se ponovo oglasio o Crnogorcima na rukovodećim mestima u srpskom zdravstvu

Svi treba da znaju da Srbija nije džak u koji će udarati bilo ko i bilo kada, kada mu padne na pamet - rekao je ministar zdravlja

  • 41
BRNABIC REZULTATI VLADA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da mu je žao ako se neko osetio uvređen ili diskriminisan, posle njegove izjave o Crnogorcima na rukovodećim mestima u srpskom zdravstvu, jer mu to, kako ističe, nije bila namera.

Ipak, objašnjava ministar, svi treba da znaju da Srbija nije "džak za udaranje".

- Meni je stvarno žao ako se neko našao uvređen ili diskriminisan. Svi znaju da ja nisam čovek koji mrzi ili koji bi, ne daj Bože, nekog diskriminisao. To apsolutno ne stoji - rekao je Lončar novinarima u Prokuplju, komentarišući reakcije izazvane njegovom ranijom izjavom, koju su preneli mediji, da u Srbiji ima Crnogoraca koji još "srpski" nisu naučili, te da se on trudi da ih u resoru zdravlja bude što manje ili da ih ne bude.

Lončar je dodao da živimo u vremenu kada je svaka izjava podložna manipulaciji, spinovanju, vađenju iz konteksta, te ponovio da on nikoga ne mrzi.

- Ali, svi treba da znaju da Srbija nije džak u koji će udarati bilo ko i bilo kada, kada mu padne na pamet - rekao je Lončar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    7. februar 2020 | 22:59

    Oduzeti im radna mesta i dati Srbima.Naravno mislim na milogorce u Srbiji.

  • Raco

    7. februar 2020 | 19:37

    Ministre od sad glasam za tebe svaka ti cast

  • dejan

    7. februar 2020 | 20:53

    nije ministar samo o dijalektu govorio ... koji je iritantan za nas starosedeoce ..... radi se o tome da mi imamo uvezene direktore ..... kao da domace dece koja hoce da sede u foteljama nema ..... ili nam je budzet prepun novca dobijenog od stranaca zbog kojih fakulteti nisu imali mesta za domacu decuy ..... negde je ocit problem ..... .... a ako ne razumete .... u Nemackoj ce vas primiti da radite samo ako je po planu to mesto deficitarno ..... a mesto je deficitarno zato sto nema domaceg deteta koje tim poslom hoce da se bavi ..... i onaj ko vas primi morace da plati veci porez drzavi zato sto je vas primio a ne domace dete ..... samim tim ce vas poniziti sa manjom platom nego za to sto za isti posao imaju lokalna deca ..... jer ekonomija gleda bruto ..... tako u uredjenim zemljama ..... i predlazem po ugledu na njih da vam se omoguci bioravak ... bez obzira na godinu migracije .... samo u poslovima koje nece da rade 3 kolena stara domaca deca ..... znaci djubretara kafe kuvarica vozaca ...... da se naucite ljubaznosti i manirima ..... da postujete to gde ste dosli da jedete ..... a ne da budete bahati i bezobrazni i odma da ocete u fotelju a jezik jos naucili niste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA