≫ 

Leti perje među Albancima zbog Grenelove poruke: Tražio ukidanje taksi, oglasio se Veselji

Grenel se na Tviteru obratio Veseljiju gde ga je podsetio na stav SAD o taksama

  • 6
Ričard Grenel, Mali Tramp Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel regovao je na izjavu lidera DPK Kadrija Vesljija, koji je juče pozivao novoimenovanog premijera Prištine, Aljbina Kurtija, da ne odustaje od stoprocentnih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH. Posle upućene poruke, Veselji se oglasio i odgovorio "Malom Trampu" nazvavši Kurtija lažovom.

Grenel se na Tviteru obratio Veseljiju gde ga je podsetio na stav SAD o taksama.

- Kadri, SAD zahtevaju od Kosova da ukine takse od 100 odsto. To šteti Kosovu i udaljava ga od otvaranja novih radnih mesta. Aljbin je u pravu - napisao je "Mali Tramp" na Tviteru.

On je Veseljiju ovu poruku uputio ujedno ga podsetivši na trenutak kada se "Gospodar Kosova", kako inače nazivaju Veseljija, zahvalio njemu i američkom predsedniku na pažnji i brizi za tzv. Kosovo.

- Zahvalni smo predsedniku Trampu na kontinuiranoj pažnji i brizi koju pokazuje prema Kosovu. Znamo da smo na dobrom putu u svakom procesu kada imamo podršku SAD. Puno vam hvala, ambasadore Grenel - napisao je tada Veselji.

Lider Demokratske partije Kosova odgovorio je Grenelu, takođe na Tviteru. On je Kurtija nazvao lažovom i rekao da da njegov predlog taksi od januara 2019. godine nije podržao, već da je vodio kampanju protiv istog.

- Gospodine ambasadore, Aljbin je lažov. Moj predlog o taksi je vrlo jasan od januara 2019. Aljbin ga nije podržao i vodio je kampanju protiv toga. Zabrinut sam zbog žurbe nove vlade da se pozabavi tim pitanjem bez konkretnog plana kojim se na prvo mesto postavljaju najbolji interesi Kosova - napisao je Veselji u poruci na Tviter nalogu.

Podsetimo, Kadri Veselji juče je tražio od novog premijera privremenih institucija u Prištini da ne ukida takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

Veselji je na svom Fejsbuk profilu napisao da postoji zabrinutost zbog Kurtijeve, navodne, "prekomerne žurbe da ispuni zahteve Srbije".

- Nova vlada ne bi trebalo da se preda Srbiji u trenutku kada se suočva sa velikim izazovima i odlukama koje čekaju Kosovo - naveo je Veselji, koji je u prethodnoj vlasti bio predsednik parlamenta, a u jednom trenutku se zalagao za tromesečnu suspenziju taksi radi pokretanja dijaloga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    7. februar 2020 | 17:11

    Господине Гренел ,САД је створио ФРАНКЕНШТАЈНА , нормално је да га САД и уништи.Сва друга објашњења су излишна .

  • Dend

    7. februar 2020 | 17:53

    Čim Ameri ovako javno nešto zahtevaju, od Šiptara, znjte da je podvala za Srbju ?

  • Toni

    7. februar 2020 | 17:46

    I posle ukidanja KOSMET JE SRBIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA