Ne očekujem ništa, ali se nadam ukidanju taksi: Brnabić o novoj prištinskoj vladi

Prema njenim rečima, Beograd i Priština trebalo bi da budu okrenute saradnji

  • 3
SRBIJA VLADA SEDNICA Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da od nove prištinske vlade ne očekuje ništa, ali je izrazila nadu da će političari koji trenutno vode privremene institucije u Prištini ukinuti takse zbog bolje budućnosti regiona.

- Nemam nikakvih očekivanja od Prištine, ali sam optimista i nadam se da će ljudi koji u ovom trenutku vode privremene institucije u Prištini shvatiti da je najvažnije za sve nas da gledamo u budućnost i da je jedini način da građani ostanu da žive ovde naša saradnja - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Prokuplju.

Prema njenim rečima, Beograd i Priština trebalo bi da budu okrenute saradnji, međusobnoj trgovini i da komunikacijom rešavaju probleme.

- Čin uvođenja taksi Srbiji i BiH pripada 17. ili 18. veku, svakako ne 21. veku i imamo samo nadu da će to političari u Prištini razumeti, a mi smo spremni da razgovaramo sa njima kad god te takse budu ukinute - poručila je Brnabić.

Podsetila je i da je međunarodna zajednica reagovala na uvođenje tih taksi, primećujući da su SAD u tome bile jasnije i otvorenije, nego EU koja je, ističe premijerka, garant Briselskog sporazuma i institucija koja moderira dijalog između Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    7. februar 2020 | 17:34

    KOSMET JE SRBIJA!!!

  • Dend

    7. februar 2020 | 18:22

    Šiptari skidaju takse kad Srbija potpiše Amerima koncesije rudnog bogastva za koje su veoma zainteresovani ? " Živi bili pa videli" !

  • Zug

    7. februar 2020 | 17:42

    Što bi ukinuli takse,dobro njima a dobro i nama,status kvo i čekanje je najblje pa kome dosadi popustiće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA