≫ 

Grenel nastavio da "vaspitava" Veseljija: "Rado ću objasniti zašto takse odmah moraju biti ukinute"

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine je poručio da je ukidanje taksi zahtev SAD i da ta odluka šteti svima

  • 5
Ričard Grenel i Kadri Veselji Foto: TANJUG/Dragan Kujundžić, KosovaPress

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je danas Kadriju Veseljiju da će mu rado objasniti zašto SAD podržavaju ukidanje taksi.

On je tako nastavio "raspravu na Tviteru" koju poslednja dva dana vodi sa liderom Demokratske partije Kosova, i izneo jasan stav SAD o uvedenim taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

Poručio je Veseljiju da će mu "rado objasniti zašto je stav Amerike da bi odlah trebalo da se ukinu takse i zašto je neophodno da svi podrže tu odluku".

- Rado ću razgovarati s vama bilo kada i objasniti vam zašto Sjedinjene Američke Države misle da bi trebalo odmah da podržite ukidanje takse od 100 odsto - napisao je Grenel na Tviter profilu.

On je tako odgovorio na prethodni Veseljijev tvit koji mu se juče obratio rečima da je novi premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti lažov, rekao da da njegov predlog taksi od januara 2019. godine nije podržao, već da je vodio kampanju protiv istog i da je zabrinut sam zbog žurbe nove vlade da se pozabavi ovim pitanjem.

- Gospodine ambasadore, Aljbin je lažov. Moj predlog o taksi je vrlo jasan od januara 2019. Aljbin ga nije podržao i vodio je kampanju protiv toga. Zabrinut sam zbog žurbe nove vlade da se pozabavi tim pitanjem bez konkretnog plana kojim se na prvo mesto postavljaju najbolji interesi Kosova - napisao je Veselji u poruci na Tviter nalogu.

Grenel je prethodno, reagujući na izjavu Veseljija da Priština ne treba da ispuni zahtev Srbije i ukine takse, poručio da je ukidanje taksi zahtev SAD.

- Kadri, Sjedinjene Države traže da Kosovo ukine stopostotno uvećane takse. To šteti Kosovu i sprečava preduzeća da otvaraju nova radna mesta. Aljbin je tu u pravu - napisao je Grenel Veseljiju, koji je sada u opoziciji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsta

    8. februar 2020 | 14:00

    A kada će da im narede da ukinu takse?

  • Mr.No

    8. februar 2020 | 11:26

    Moraju da ih prevaspitaju laznoj kulturi ka ostvarenju ciljeva

  • Dend

    9. februar 2020 | 16:16

    Onog trenutka kad Ameri dignu ruke od Šiptara poverovaću u ovakve priče a dotle sve je farsa za Srbiju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA