≫ 

"Leti perje" među Albancima zbog Tačijeve fotografije? Veselji bojkotuje parlament zbog ovog poteza

Osmanijeva je prvog dana rada u svom kabinetu umesto Tačijeve postavila fotografiju prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove

  • 0
Kadri Veselji Foto: Profimedia/Abaca Press

Najuticajnija opoziciona Demokratska stranka Kosova, Kadrija Veseljija, bojkotuje sednice predsedništva parlamenta, dok predsednica skupštine Vjosa Osmani ne vrati u svoj kabinet fotografiju predsednika privremenih prištinski institucija Hašima Tačija.

Osmanijeva DPK-u odgovorila da je za nju ta tema završena i da je u pitanju politički bojkot koji nema nikakve veze sa pomenutom fotografijom.

Osmanijeva je prvog dana rada u svom kabinetu umesto Tačijeve postavila fotografiju prvog predsednika privremenih institucija u Prištini Ibrahima Rugove.

Zamenik predsednika parlamenta iz DPK, Memlji Krasnići i šef poslaničke grupe te stranke, Bedri Hamza, bojkotovali su i današnju sednicu predsedništva.

U pismu Osmanijevoj, DPK je poručio da je ovaj bojkot sednice predsedništva simboličan i politički čin, kojim žele da ukažu da je ona sklanjanjem Tačijeve fotografije prekršila zakon, prenela je prištinska Koha.

Naveli su da tim pismo i formalno od Osmanijeve traže da postupi po važećim propisima i odmah vrati fotografiju Tačija, jer bi u suprotnom sve to moglo imati kratkoročne i dugoročne posledice, kako kažu, na institucije i politički život u celini.

Video: Kurti po preuzimanju dužnosti odao poštu komandantu tzv. OVK

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA