• 0

Italija je jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije: Vučić sa Luiđijem di Majom

- Odnosi dve zemlje su veoma dobri, imamo podršku Italije za naš evropski put - istakao je predsednik Vučić i naglasio da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa

  • 0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Italije Luiđijem Di Majom. Na sastanku su istaknuti dobri odnosi dve zemlje, a predsednik je naglasio i podršku Italije Srbiji na evropskom putu.

- Odnosi dve zemlje su veoma dobri, imamo podršku Italije za naš evropski put - istakao je predsednik Vučić i naglasio da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa.

- Italija je danas jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije u Evropi i već više godina je i jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije. Ona je drugi spoljnotrgovinski partner Srbije i drugo izvozno tržište (do kraja 2018. bilo je prvo), a četvrti uvozni partner - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je istakao da Italija spada među najveće investitore u srpsku privredu.

Dvojica sagovornika razgovarali su o situaciji u regionu i o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine nakon uvođenja taksi na srpsku robu. Predsednik Vučić istakao je da je Srbija spremna da, odmah po ukidanju taksi, nastavi razgovore i dijalog sa Prištinom i izrazio nadu da postoji mogućnost da se dođe do kompromisnog rešenja problema.

- Italija je prijatelj Srbije na evropskom putu i učinićemo sve da ubrazamo proces priključenja. Zapadni Balkan jeste ključni faktor proširenja EU - istakao je ministar spoljnih poslova Italije de Majo i predložio da se nastavi sa dobrom praksom održavanja zajedničkih sednica dveju vlada.

De Majo je predsedniku Vučiću čestitao na ekonomskim rezultatima, naročito u smanjenju nezaposlenosti, kao i u oblasti novih tehnologija i uključenju mladih u te procese.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima