Konjufca predložio da Priština odustane od kandidature za Interpol

Situacija nije optimistična u odnosu na prethodne godine - rekao je on

  • 2

Šef prištinske diplomatije, Glauk Konjufca, zatražio je danas od vlade da se Priština ove godine ne kandiduje za članstvo u Interpolu, jer, kako je rekao, procene njegovo resora kažu da bi podrška izostala, Gazeta Expres.

- Prema internoj analizi ministarstva koje predstavljam, situacija nije optimistična u odnosu na prethodne godine, da budemo iskreni Kosovo ništa nije promenilo i prema svim parametrima dobili bismo isti rezultat kao i do sada, a to ne bi bilo dobro - rekao je Konjufca.

Smatra da bi Priština trebalo da se pripremi i aplicira za Interpol naredne godine, jer, kako kaže, i samo mesto održavanja Generalne skupštine, koja će biti održana u Turskoj, je povoljnije za tzv. Kosovo.

Odluka o tome, kaže Konjufca, trebalo bi da bude doneta 1. ili 2. marta o čemu treba obavestiti nadležne institucije, a to je, dodao je, i savet njihovih prijatelja.

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, je na sednici vlade, piše Expres, rekao da će se hitno pozabaviti tim pitanjem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA