• 3

Kurtijev zamenik: Zamah u pregovorima treba iskoristiti za postizanje konačnog rešenja sa Beogradom

Treba ukinuti takse i uspostaviti reciprocitet - rekao je zamenik premijera tzv. Kosova Avdulah Hoti

  • 3

Zamenik premijera tzv. Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da zamah u pregovorima s Beogradom treba iskoristiti za približavanje konačnom rešenju sa Srbijom, uvek poštujući principe zaštite suvereniteta i integriteta Kosova.

Kako prenosi Koha, Hoti je rekao i da danas potpisani dokumenti o železničkom, avio i putnom saobraćaju izmedu Kosova i Srbije, nisu sporazumi već "obećanja ili pisma namere".

- Moramo imati na umu tri stvari. Prvo - da cenimo povećanu ulogu SAD, to moramo imati na umu u pogledu vršenja neophodnog pritiska na Srbiju da se krene ka konačnom rešenju. Drugo - potpisana pisma su u interesu Kosova. Dve susedne države potpisuju pisma namere u kojima su navedeni ciljevi za bolju povezanost infrastrukture. I treće - ucinićemo sve da nova vlada u potpunosti preuzme agendu dijaloga koji je prethodna vlada potpuno ignorisala - rekao je Hoti za DW.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je istakao da ovaj zamah treba iskoristiti za približavanje konačnom rešenju sa Srbijom, uvek poštujući principe zaštite suvereniteta i integriteta.

- Moramo da postignemo konačni sporazum sa Srbijom, čime bi konflikt sa Srbijom bio onemogućen, što za krajnji cilj ima međusobno priznavanje - rekao je Hoti.

Hoti je rekao da takse treba da se ukinu, da se očuva suverenitet i da pristup koji Srbija ima prema Kosovu, ono treba da ima prema Srbiji.

- Reciprocitet se mora uspostaviti - poručio je Hoti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    космет је Србија

  • Boban

    Konacno resenje jeste da vratite Kosovo i treba naravno raditi na tome da dodje do konacnog resenja a kompromis jeste da vratite Kosovo Srbiji eto vidite da smo i mi razumni i spremni na kompromis u svakom trenutku.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima