Lideri Zapadnog Balkana večeras na neformalnom sastanku u Briselu

Iz Evropske komisije je ranije najavljeno da će se predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pridružiti tom sastanku

  • 2

U Briselu se danas održava neformalni sastanak lidera Zapadnog Balkana, koju organizuje predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, a ispred Srbije će se pojaviti predsednik Aleksandar Vučić.

Iz Evropske komisije je ranije najavljeno da će se predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pridružiti tom sastanku.

Prema Tanjugovim diplomatskim izvorima, Mišel je na večeru, pored šest lidera sa Zapadnog Balkana, pozvao i predsednicu Evropske komisije, šefa diplomatije EU Žozepa Borela i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, kao zemlje koja predsedava Savetu EU.

Teme sastanka će biti situacija u regionu, EU integracije i pripreme za predstojeći EU- ZB samit u Zagrebu.

Predviđeno je da sastanak počne u 19.00 i završi se u 21.30, dodaje se u saopštenju, ali se ne navodi da li je predviđeno da Šarl Mišel i zvaničnici sa Zapadnog Balkana izdaju neko saopštenje ili se obrate medijima.

Ovaj susret se održava dan pre zasedanja šefova diplomatija EU i briselski portal Politiko je najavio da će se šef diplomatije Italije Luidji di Majo, kao i ministri još nekih članica EU uoči zasedanja ministara sastati s albanskim premijerom Edijem Ramom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    16. februar 2020 | 12:29

    Ne u EU.Nije potrebno objasnjavati.Ne,ne,ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA