• 5

Grafit "Kosovo je Albanija" na zgradi škole kod Gračanice

Poruka na zgradi srpske osnovne škole "Miladin Mitić" u kojoj pored osnovaca nastavu pohađaju i učenici srednje Mašinske škole osvanula je samo dan nakon obeležavanja godišnjice proglašenja jednostrane kosovske nezavisnosti

  • 5

Na pomoćnom objektu škole "Miladin Mitić" u Preocu, nedaleko od Gračanice, jutros su uočeni grafiti „Kosovo je Albanija“ i „Slava pobednicima“, ispisani na albanskom jeziku, saznaje Kosovo Onlajn.

Poruka na zgradi srpske osnovne škole „Miladin Mitić“ u Preocu u kojoj pored osnovaca nastavu pohađaju i učenici srednje Mašinske škole osvanula je samo dan nakon obeležavanja kosovske nezavisnosti.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je u telefonskoj izjavi za Kosovo Onlajn rekao da je na putu za Preoce gde planira da  obiđe školu i sastane se sa liderima sela i meštanima u cilju smirivanja situacije.

- Razgovaraću sa meštanima, a političari treba da budu veoma pažljivi kakve poruke šalju. Juče su poslate veoma oštre poruke iz Prištine što sigurno utiče na raspoloženje kod albanskog naroda. Srbe i onako stavljaju na marginu interesovanja, kao da ne postoje. Mi smo dežurni krivci za sve, jednostavno albanski političari su ti koji treba da smiruju situaciju i da šalju poruke mira i pomirenja, a sam čin unošenja zastave OVK u Parlament na neki način je stavio na stranu multietničko Kosovo i sve ostale narode koji žive na KiM, a favorizuje samo jedan - rekao je Popović.

On je takođe naveo da će insistirati da se počinioci ovog incidenta pronađu i kazne, a ne kao što je to bilo sa prethodnim slučajevima. "Ovo je za svaku osudu i zaslužuje sankcije", naglasio je Popović.

- Na našim školama ponovo ispisuju grafite, i to posle Ugljara, Suvog Dola, Lipljana, Babinog Mosta, ponavljaju iste stvari, a počinioci do danas se ne znaju - rekao je Popović.

On je dodao da nekažnjavanje ovakvih dela ohrabruje druge da mogu da rade ovakve stvari, što sigurno ima za cilj zastrašivanje Srba.

Osnovna škola u Preocu radi kao istureno odeljenje škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela. Ovo je nekada bilo čisto srpsko selo, ali je prodajom srpskih imanja u međuvremenu postalo multietničko, mada Srbi i dalje čine većinu.

Video: Albanska deca poziraju sa znakom orla ispred spomenika srpskim žrtvama

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN LEVČANIN

    KOSOVO JE AMERIČKA BAZA A ŠIPTARI DOSLI PRAVO OD KAZKAZA. TAKO PISE U ISTORIJI. A INACE PRVI NAJVERNIJI VOJNICI CARA DUSANA I TO ISTORIJA PISE

  • 011

    a šta bre jesi ti donesao si zemlju iz Rusije zemlj postoj več miljijarde godina

  • D.V.

    Kosovo je Srbija.A vi siptari niste doneli zemlju na opankama iz Albanije. Tito vas je pustio da bi preziveli. Ima ona poslovica narani kuce a ono ujeda

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima