≫ 

Srbima se poručuje da su građani drugog reda: Kancelarija za KiM o grafitu na zgradi srpske škole

- Još jednom zahtevamo od međunarodne zajednice i njenih predstavnika na Kosovu i Metohiji da počnu da oštrije reaguju na šovinističke poruke albanskih političkih lidera u Prištini - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM

  • 2
Marko Đurić, Kosovo i Meothija, izbori na Kosovu Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da o pravoj prirodi samoproglašene kosovske nezavisnosti svedoče jučerašnji i današnji napadi na srpsku imovinu na KiM, kojima se, kako ističu, "Srbima poručuje da su građani drugoga reda i da za njih nema zaštite od albanske samovolje i nasilja".

Kako navode iz Kancelarije za KiM, i grafit "Kosovo je Albanija" na pomoćnom objektu srpske osnovne škole u Preocu i protivzakonito rušenje kuće Jovice Menkovića u Cernici "plod je iste političke klime koja se na samoproglašenom Kosovu godinama kontinuirano stvara, a to je klima segregacije, pravne nesigurnosti i nasilja".

- Srbima se sve češće na ovaj način poručuje da za njih nema mesta na albanskom samoproglašenom Kosovu, a krivci su oni koji u javnost upućuju antisrpske političke poruke i slave kulturu zločina i nasilja, oličenu u nekadašnjoj UČK - ističe se u saopštenju.

- Još jednom zahtevamo od međunarodne zajednice i njenih predstavnika na Kosovu i Metohiji da počnu da oštrije reaguju na šovinističke poruke albanskih političkih lidera u Prištini i da konačno počnu da rade na stvaranju funkcionalnog multietničkog društva u našoj južnoj pokrajini - dodaje se u saopštenju.

Naglašavaju i da "podmukli i kukavički napadi na srpsku imovinu i ljude koji nikome nisu učinili nikakvo zlo neće zastrašiti srpski narod na Kosovu i Metohiji, a Srbija će nastaviti da čini sve da svoje građane ohrabri i pomogne u nameri da ostanu i opstanu na zemlji predaka".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    18. februar 2020 | 17:28

    A sta kazes na grafite na univerzitet u beogradu

  • Дејан Младеновић

    18. februar 2020 | 18:58

    Прогласити космет окупираним Руси да поставе базе по Србији забранити шиптарима са тзв " косовским" документима транзит кроз Србију

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA