≫ 

Slučaj "lažnog priznanja Kosova" napravio pometnju u Prištini: Albanci traže smenu Vljore Čitaku

Hašim Tači juče je na Tviteru naveo da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala nezavisnost tzv. Kosova

  • 8

Poslanica pokreta Samoopredeljenje u kosovskoj skupštini Fitore Pacoli izjavila je da ako se potvrdi da je priznavanje tzv. Kosova od strane Jamajke bilo lažna vest, onda treba otpustiti kosovsku ambasadorku u Americi Vljoru Čitaku, prenosi RTS.

- Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije. Ako vesti o priznanju Jamajke nisu istinite, ambasadorka Čitaku treba odmah da bude otpuštena i da se zatraži njena odgovornost - napisala je Pacoli na Fejsbuk.

Hašim Tači je na Tviteru naveo da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala tzv. kosovsku nezavisnost.

Međutim, ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je Tačijeve navode, ističući da Jamajka nije priznala nezavisnost tzv. Kosova.

Bivši šef prištinske diplomatije Bedžet Pacoli zahvalio je na Tviteru Jamajci bez obzira što nije priznala nezavisnost tzv. Kosova.

- Hvala Jamajci u svakom slučaju. Hvala ministarki Kamini Džonson Smit, hvala SAD. Kosovo i građani Kosova ostaće zauvek prijatelji vlade i naroda Jamajke - napisao je Pacoli na Tviteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar I.

    21. februar 2020 | 13:45

    Oni koji su priznali priznali su. Nema više novih priznanja samo povlačenja.

  • dd

    21. februar 2020 | 14:41

    Polupismena i nepismena nacionalna manjina u juznoj SRBIJI.

  • Ndejan

    21. februar 2020 | 13:48

    Bas se ova tetka ispalila 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA