Vučić početkom marta u Vašingtonu na konferenciji AIPAC: Za govornicom sa svetskim zvaničnicima

Vučić će, prema ranijim informacijama, na tom najvećem skupu američke proizraelske zajednice, govoriti o odnosima Srbije i Izraela

  • 50
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće početkom marta u Vašingtonu jedan od govornika na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), objavljeno je danas na Tviter nalogu tog komiteta.

AIPAC je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavio da je potvrđeno da će Vučić govoriti na godišnjoj konferenciji "AIPAC2020".

Godišnja konferencija će, kako je navedeno na zvaničnom sajtu AIPAC, biti održana od 1. do 3. marta.

Vučić će, prema ranijim informacijama koje su se pojavljivale u medijima, na tom najvećem skupu američke proizraelske zajednice, govoriti o odnosima Srbije i Izraela, ali i o izazovima globalne politike.

Kao govornici, na sajtu Komiteta, najavljeni su lider većine u Predstavničkom domu Kongresa Steni Hojer i lider republikanaca u Kongresu Kevin Mekarti, te niz eksperata iz različitih oblasti.

Predsednik Vučić na ovom skupu učestvuje kao gost, što je inače u skladu sa praksom Komiteta da na godišnju konferenciju pozove istaknute ličnosti američke i svetske politike.

Tako su prošle godine na skupu govorili američki potpredsednik Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo, koji su govornici i ove godine.

Pored američkog državnog vrha na ovoj konferenciji govoriće i  austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    26. februar 2020 | 08:33

    Veliko poštovanje Amerike prema našem predsedniku Vučići biće pokazano i time što će se Vučić naći za govornicom na konferenciji AIPAC.

  • Dragan

    25. februar 2020 | 21:47

    Imamo vise nego dobru saradnju sa Izraelom, Vucic ce nas siguran sam predstaviti u najboljem svetlu.

  • aleksandar

    26. februar 2020 | 08:27

    Ovo je najbolja potvrda koliko je predsednik u svetskim okvirima značajan i koliko je Srbija na sve višem nivou na međunarodnom planu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA