Osmani traži od Vatikana da prizna tzv. Kosovo

Ona je izrazila spremnost prištinske skupštine da nastavi saradnju sa Vatikanom

  • 6
Vjosa Osmani Foto: Tanjug/AP

Predsednica skupštine privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, zatražila je danas od predstavnika Vatikana u Prištini, Žan-Mari Speica, da papstvu prenese da razmotre priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova.

- Priznavanje nezavisnosti naše zemlje ne samo da će podići naše ionako odlične odnose na viši nivo, već bi predstavljalo i priznanje žrtve kosovskog naroda za slobodu - rekla je Osmani.

Ona je izrazila spremnost skupštine da nastavi saradnju sa Vatikanom, a Speic je izrazio zadovoljstvo izborom Osmani za šefa parlamenta i naglasio svoju i posvećenost Vatikana daljem produbljivanju saradnje sa Prištinom, saopšteno je iz prištinske skupštine.

Speic je istakao, navodi se u saopštenju, da, "uprkos činjenici da još nisu uspostavljeni zvanični diplomatski odnosi Prištine i Vatikana, postoji velika spremnost da se saradnja razvija u više oblasti, naročito u obrazovanju kosovske omladine".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    26. februar 2020 | 06:39

    I mi trazimo da se sto pre sa Kosmeta iselite na kavkaz odakle ste dosli.

  • GH

    26. februar 2020 | 08:05

    Ako nema boljeg rešenja onda je priznanje prihvatljivo,sukobi obostrani su štetni po život oba naroda,političarima sve odgovara.

  • KM 1

    26. februar 2020 | 07:53

    Ja odobravam Vatikanu da ih prizna,to bi bilo dobro delo u korist naroda RSrbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA