≫ 

Kurti centralizovao rad vlade: Naredio da ništa ne sme da prođe bez njegovog znanja

Navodi se da je Kurti cirkularnom naredbom od svih ministarstava, agencija i vladinih službi zatražio da se izdata pisana uputstva poštuju u potpunosti

  • 2
Aljbin Kurti, Samoopredeljenje Printscreen: Kosovo Online

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, potpuno je centralizovao rad svih ministarstava, agencija i drugih vladinih službi, naredbom da nijedan projekat, sporazum ili izveštaj ne mogu biti obrađivani ili objavljeni bez njegovog znanja, piše prištinski portal Ljajmi.

Navodi se da je Kurti cirkularnom naredbom od svih ministarstava, agencija i vladinih službi zatražio da se izdata pisana uputstva poštuju u potpunosti.

- Ovim pismom vas obaveštavam da se dokumenti koji sadrže projekte, sporazume, izveštaje i slično ne sprovode, objavljuju ili obrađuju bez konsultacija sa kancelarijom premijera. Takođe vam savetujem da agencije, odeljenja i odeljenja vaših ministarstava prate ove smernice - piše u naredbi koju je potpisao Kurti, a čiji skrinšot je objavio Ljajmi.

U svom pismu Kurti ih je takođe pozvao da budu pažljiviji u procesu izbora i formiranja kandidatskih lista koje je obrađivala prethodna vlada Ramuša Haradinaja u poslednjim nedeljama mandata.

Kurti se sastao sa Mikele Risijem

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, sastao se danas sa komandantom Kfora Mikele Risijem, nakon što je u sredu obelodanio prepisku Hašima Tačija i Andersa Fog Rasmusena iz 2013. o aktivnostima prpadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga na severu Kosova, prenela je prištinska Koha.

Susret sa komendantom Kfora, Kurti je najavio juče kada je obelodanio navodni "tajni" sporazuma Tačija i Rasmunsena.

Prema tom sporazumu, Tači je garantovao tadašnjem generalnom sekretaru NATO da pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga neće sprovoditi akcije na severu Kosova, već da će taj deo kosovske teritorije biti u isključivoj nadležnosti Kfora.

Kurti smatra da je Tači prekršio ustav i zatražio je njegov opoziv sa funkcije predsednika privremenih prištinskih institucija.

Novinari nisu imali pristup sastanku Kurtija sa komandantom Kfora.

Video: Kurti po preuzimanju dužnosti odao poštu komandantu tzv. OVK

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KU

    27. februar 2020 | 19:13

    To je primer kako treba da se radi i bori za svoj narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA