≫ 

Završen sastanak Vučića i Tačija u Beloj kući. Predsednik Srbije: Imao sam jedan zahtev za Albance

Sastanak je završen malo pre 20 sati, a zvaničnici su istakli neophodnost ukidanja taksi i želju da pregovori između Beograda i Prištine odmah pošto se to desi

  • 31
Bela kuća Bela kuća - Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Beloj kući sa Ričardom Grenelom, Robertom O’Brajanom i Hašimom Tačijem.

Sastanak je završen malo pre 20 sati, a sva četvorica zvaničnika istakla su neophodnost ukidanja taksi i želju da pregovori između Beograda i Prištine odmah pošto se to desi, piše Blic.

Njih dvojica se nalaze u Sjedinjenim Državama u odvojenim posetama.

Vučić je ranije danas najavio nova povlačenja priznanja Kosova i poručio da po ukidanju taksi može da se razgovara o tome da li će i kojoj formi dijalog biti nastavljen i o kojim će se temema razgovarati.

- U ovom trenutku, do ukidanja taksi, nema razgovora ni o kakavim suštinskim pitanjima - rekao je predsednik.

Kako je Vučić rekao sve vreme je tražio od Albanaca samo jednu stvar.

- Ljudi,  vi nemojte da se kandidujete za sve moguće međunarodne organizacije i na dodatna kandidovanja u međunarodnim organizacijama. Ali oni to nikada nisu hteli - rekao je Vučić.

Američki zvaničnici pozivaju Kosovo da ukine carine uvedene u novembru 2018. na srpsku robu, dok je Beograd pozvan na okončanje kampanje za povlačenje priznanja nezavisnosti tzv. Kosova.

Za manje od mesec dana, Sjedinjene Države osigurale su dva sporazuma između strana o uspostavljanju avio-kompanije, železnice i izgradnji autoputa između dveju zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko85

    2. mart 2020 | 22:43

    Priština mora da posluša Ameriku i ukine takse, a nakon toga pregovori bi trebalo da krenu u pravcu osnivanja Zajednice srpskih opština.

  • Jokalica

    2. mart 2020 | 22:51

    Ne treba da posustanemo u borbi za KIM, jer upravo tom upornošću smo izborili brojna povlačenja priznanja koja su bila jedan od glavnih razloga uvodjenja besmislenih taksi.

  • Rastko

    2. mart 2020 | 23:02

    Ovim odugovlačenjem sa taksama ništa ne postižu, al dok ne reše to Vučić će ostati pri svojim stavovima i uslovom, da tek posle ukidanja taksi može biti reči o drugim pitanjima.Predsednik ce se izboriti za sto bolju poziciju Srbije kroz dalje razgovore.Svaka cast na borbi i podrska Vucicu do pobede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA