Hag odbio da ruski lekari leče Mladića: Dostavili falsifikovanu magnetnu rezonancu njegovog mozga

Advokat generala, Branko Lukić, tražio je da se odloži žalbena sednica koja je zakazana za 17. i 18. mart je Mladić veoma loše, teško komunicira i umara se. On kaže da ruskim lekarima nije dato ni krv da izvade Mladiću

  • 14
Ratko Mladić Foto: Guliver/Serge Ligtenberg/Getty Images

Advokat Branko Lukić, koji brani generala Ratka Mladića, tražio je da se odloži žalbena sednica koja je zakazana za 17. i 18. marta zbog Mladićevog lošeg stanja, piše Politika. On je naveo i da je sud odbio da se ruski lekari uključe u lečenje.

Lukić je za ovaj list potvrdio da je general veoma loše, da se umara i da ne može da komunicira.

- Smatramo da nije sposoban da prisustvuje. Sud je odbio da se ruski lekari uključe uz lečenje. oni su pregledali Mladića, ali im nisu odobrene nikakve invazivne metode kojima bi se došlo do tačnih nalaza. Nisu smeli ni krv da mu izvade. Lekari u Hagu im nisu dali da koriste njihov uređaj za EKG - kaže Lukić.

Navodi i da su dostavili falsifikovane rezultate sa snimanja mozga magnetnom rezonancom.

- Izdvojili su sekvence koje pokazuju problem. Oni žele da prikriju da je njegovo zdravlje loše, i zato ne dozvoljavaju pristup nezavinsim lekarima, već samo onima koje oni plaćaju -  rekao je Lukić.

Darko Mladić, generalov sin je prošle nedelje u intervjju za Telegraf.rs rekao da se zdravstveno stanje njegovog oca pogoršalo, a juče je do detalja objasnio sa kakvim se sve dijagnozama nosi, a da o tome ni porodica ni odbrana nisu o tome obaveštavani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA