Ministarstvo odbrane podnelo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića

Obradović je odgovorio na podnošenje prijave i rekao da se neće pozivati na poslanički imunitet

  • 0
Ministarstvo odbrane Republike Srbije Foto: Pixabay/Wikimedia/Ministry of Defense of Serbia

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja podnelo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo odbrane podnelo je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića zbog izvršenja krivičnog dela "pozivanje na nasilnu promenu uređenja" iz člana 309 stav 1. Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 308 Krivičnog zakonika, jer je u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi.

Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da je Obradović je na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini rekao da "Aleksandra Vučića hitno treba izolovati" i da vojska i policija treba da preuzmu vlast u Srbiji, budući da, kako je naveo, predsednik Srbije "planira izdaju Kosova i Metohije i naseljavanje migranata u Srbiji".

Obradović je odgovorio na podnošenje prijave i rekao da se neće pozivati na poslanički imunitet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA