≫ 

"Ako dođe do problema sa migrantima, Srbija može da zatvori svoje granice"

Mi smo spremni u svakom trenutku da sačuvamo nacionalnu bezbednost i sigurnost naših građana - rekao je predsednik

  • 12

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, ukoliko migrantski talas o kom se toliko priča, krene ka Srbiji i na bilo koji način ugrozi bezbednost našeg naroda, granice mogu biti zatvorene.

- Ako krene bilo šta što bi moglo da ugrozi bezbednost našeg naroda, mi ćemo se konsultovati sa komšijama i učiniti sve što je potrebno da ih zaštitimo. Preduzimaćemo mere. Mi smo spremni u svakom trenutku da sačuvamo nacionalnu bezbednost i sigurnost naših građana. Ako bude potrebe, zatvorićemo naše granice - kaže Vučić, govoreći o migrantskoj krizi.

Kako kaže, nikada neće biti protiv ljudi koji imaju nešto tamniju boju kože niti će, kaže, da to demonstrira "pravljenjem špricera".

- Šta god da bude u našoj zemlji, nikada neću prihvatiti i boriću se protiv fašističkih izjava u našem društvu. Takođe, Srbija neće biti parking za migrante - kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

O kosovskom pitanju

Nema ništa od toga da mi priznamo Kosovo, a ne dobijemo ništa, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

proslava 12 tkz nezavisnosti Kosovo Independece Anniversary Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu kako će Srbija odgovoriti na ultimatum Prištine, upitao:

- Kakav ultimatum? Da mi moramo da priznamo njih, a ne dobijemo ništa? Nema ništa od toga - rekao je Vučić.

Neka oni rade svoj posao, mi svoj, pa da vidimo ko je uspešniji, rekao je predsednik i dodao da je pri tom ključno da se sačuvaju mir i stabilnost.

O taksama

Vučić je potvrdio danas da je Vašington ozbiljan u nameri da prištinske takse na srpsku robu budu ukinute i dodao da veruje da će SAD taj pritisak nastaviti.

Upitan da li, posle posete SAD, smatra da Vašington ozbiljno preti premijeru kosovskih institucija Aljbinu Kurtiju da ukine takse, Vučić je rekao:

Aljbin Kurti, Samoopredeljenje Printscreen: Kosovo OnlineA

jbin kurti

- Apsolutno da. Vašington je apsolutno ozbiljan u svojoj želji da prištinske takse budu ukinute i ja sam zahvalan ljudima u Beloj kući, pre svega, i u Stejt dipartmentu - rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da je uveren da će SAD nastaviti taj pritisak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun-Tunja

    5. mart 2020 | 12:31

    Migranti dolaze iz zemalja tzv.Visokog migracijskog rizika.Za razliku od Evrope,Srbije je većini ukinula vize, tako da oni mogu i avionima da ulaze i dolaze u Srbiju.Ovo ne prolazi!

  • Zora

    5. mart 2020 | 10:28

    Do problema sa migrantima je vec doslo! Sve druge drzave su zatvorile svoje granice, samo Srbija nije! Sta se ceka? Kad rulja navali, onda je kasno. I da, Srbija ce biti parking za migrante, jer iz Srbije nemaju kud! EU ih nece!

  • Vlada KS

    5. mart 2020 | 10:35

    Ako dodje do problema doslo je. Drzava treba da se trudi da do problema ne dodje, posle je kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA