≫ 

Prištinski mediji: Izaslanici Merkelove i Makrona sledeće nedelje u poseti

Kako se navodi, u Prištinu će doći Jan Heker iz kabineta nemačke kancelarke i Emanuel Bone iz tima predsednika Makrona

  • 1
Angela Merkel, Emmanuel Macron Foto: Tanjug/AP

Francusko-nemačka delegacija, koju čine savetnici kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona, trebalo bi naredne sedmice da poseti Prištinu, piše prištinska Gazeta Expres.

Pozivajući se na svoje izvore, Expres piše da će u Prištinu doći Jan Heker iz kabineta nemačke kancelarke i Emanuel Bone iz tima predsednika Makrona.

Ovaj medij je s tim u vezi uputio pitanja kabinetu Merkelove, ali Berlin, kažu, nije ni potvrdio, ni negirao mogućnost ove posete.

- U principu, ne dajemo informacije o dnevnom redu kancelarskih savetnika - rekao je portparol kancelarije Merkel, piše Expres.

Kao dva glavna razloga posete izaslanika Merkelove i Makrona navode se nastavak dijaloga sa Beogradom o normalizaciji odnosa i ukidanje taksi na srpske i proizvode iz BiH

Expres podseća da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ranije najavio postepeno i uslovno ukidanje taksi, najpre na sirovine, a od 1. aprila i na sve druge proizode na 90 dana, ukoliko Beograd prekine kampanju odpriznavanja tzv. Kosova.

Vlada kancelarke Merkel takvu Kurtijevu odluku smatra prvim korakom ka potpunom ukidanju taksi, što je krajnji cilj.

S druge strane, Makron se zalaže za potpuno i bezuslovno ukidanje taksi i izražava spremnost da organizuje samit u Parizu o nastavku dijaloga.

Video: Izlazite napolje: Makron isterao izraelske policajce iz crkve

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gastarbeiter Eu

    5. mart 2020 | 15:30

    Naravno da Ova sada sa Taxon nista drugo nego politicko natezavanje naime medjuvremeno Eu sa Bugarima i Magyarima napunili tezge kvalitetnim robama tako da Zitelji Kosova imaju veliki izbor za Njihove tanke novcanice" ! Ako Sirbi u Kosovo zele imati robe iz Srbije nek imaju,. ! Drugo je sa. Amerikancima! Oni hodaju po svetu kao da sü drogirani cas sü Kinezi cas je Eu na redu sa carinama ( 10-20 % u vise miliardnim iznosima) sa ozbiljnim posledicama i nikom nista?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA