≫ 

Na zgradi škole "Miladin Mitić" kod Gračanice nacrtan albanski dvoglavi orao

Znamenje albanske zastave ispisano je na istom mestu gde su pre manje od mesec dana ispisani grafiti OVK sa pretećim porukama Srbima

  • 5

Na pomoćnom objektu škole "Miladin Mitić" u Preocu, nadomak Gračanice jutros je osvanuo grafit dvoglavog orla nacrtan u bojama albanske zastave crnim i crvenim sprejom, prenosi Kosovo online.

Znamenje albanske zastave ispisano je na istom mestu gde su pre manje od mesec dana ispisani grafiti OVK sa pretećim porukama Srbima.

Grafit su jutros primetili Srbi iz ovog sela koji su slučaj prijavili kosovskoj policiji.

Meštani Preoca kažu da je ovo provokacija upućena preostalim Srbima iz ovog sela nadomak Gračanice.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović apeluje na meštane Preoca da ostanu mirni i ponavlja da se počinioci moraju pronaći.

- Opet smo se susreli sa ispisivanjem grafita u Preocu, niko nije očekivao da će se to desiti posle mnogih apela koje smo uputili policiji i svim nadležnim organima koji su trebali da se bave time i da se do sada pronađu počinioci. Meštani su opet uznemireni, ali zasigurno nas ovo neće uplašiti. Zasigurno nećemo da prestanemo da apelujemo do onog dana kada se pronađu počinioci ovakvih dela -  rekao je Popović.

Predstavnik sela Aleksandar Kostić kaže da je crtež dvoglavog albanskog orla nova provokacija upućena preostalim Srbima iz ovog kosovskog sela.

- Jutros oko pola osam pozvao me jedan meštanin, ja sam kontaktirao policiju odmah da prijavim. Pre dvadesetak dana su nam na istom mestu ispisali razne poruke protiv Srbije i protiv nas ovde. Ljudi su uplašeni, policija je obavila uviđaj i naložili smo da se prekreči škola. Nadamo se da ćemo da opstanemo ovde ali narod je uznemiren i uplašen jer ovo se desilo i pre dvadesetak dana, ponavlja se. Iza svih ovih grafita što ispisuju i što se ponavljaju opet sumnjamo da stoje Albanci -  rekao je Kostić.

Preoce prema kosovskoj administrativnoj podeli pripada Opštini Gračanica, i nekada je bilo nastanjeno isključivo Srbima, ali prodajom njiva i imanja etnička slika u selu bitno je izmenjena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ћоми

    8. mart 2020 | 12:36

    Та очерупана шиптарска птичурина је уствари слика и прилика "уметника" који су је ту поставили.

  • PR

    8. mart 2020 | 13:22

    Ubaciše ovi naši i ptice u politiku,ni one ne rade više za RSrbiju.

  • Сале

    8. mart 2020 | 12:58

    Па шта,шта с тим?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA