≫ 

"Niste potpuno posvećeni miru": Američki senator uputio oštru poruku Prištini

Republikanac Perdju je ranije na svom tviter nalogu poručio da, ako Priština nije potpuno posvećena miru, SAD treba da preispitaju svoje prisustvo na kosovskoj teritoriji

  • 1
David Perdue Foto: Profimedia

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog, Ričard Grenel, retvitovao je stav senatora, Dejvida Perdjua, da Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute centralnoj Srbiji.

Republikanac Perdju je ranije na svom tviter nalogu poručio da, ako Priština nije potpuno posvećena miru, SAD treba da preispitaju svoje prisustvo na kosovskoj teritoriji.

- Duže od dve decenije američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, istorijskim napretkom, Kosovo mora da uradi svoj deo i ukine sve carine nametnute Srbiji. Ukoliko Kosovo nije potpuno posvećeno miru, SAD bi trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo - napisao je Perdju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    10. mart 2020 | 16:14

    Nije to kosovska teritorija nego srpska....Vi ste obavili ono sta ste zamislili a to je da otmete od Srbije teritoriju a sad kao povucete vojsku i siptarima ostane Kosovo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA