≫ 

Dačić položio venac na vojnom groblju u Skoplju

On je posetio i Crkvu Svetog Arhangela Mijajla - Hram slave, u čijoj podzemnoj kripti su pohranjeni posmrtni ostaci velikog broja pripadnika srpske vojske

  • 0
Ivica Dačić u Skoplju Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je danas u Skoplju venac na vojnom groblju na kojem su sahranjeni srpski vojnici poginuli u ratovima od 1912. do 1918. godine.

Dačić je posetio i Crkvu Svetog Arhangela Mijajla - Hram slave, u čijoj podzemnoj kripti su pohranjeni posmrtni ostaci velikog broja pripadnika srpske vojske koji su stradali u borbama tokom Prvog svetskog rata iz Vardarskog, Bregalničkog, Kosovskog, Bitoljskog i Ibarskog puka.

Spomen kosturnica u kripti je zadužbina kralja Aleksandra Karađorđevića.

Šef srpske diplomatije boravi u Skoplju povodom sastanka ministara spoljnih poslova učesnica "Berlinskog procesa" kome zajednički predsedavaju Severna Makedonija i Bugarska.

"Ne plašim se korona virusa, ali se pregledam posle svakog putovanja"

Ministar spoljnih poslova izjavio je da se ne plaši korona virusa, ali da preduzima mere predostrožnosti i da se testira posle svakog putovanja.

Dačić je nedavno, uprkos preporukama da se ne putuje u Kinu, zemlju u kojoj je zabeležan najveći broj zaraženih i umrlih korona virusom, boravio u dvodnevnoj poseti Pekingu. On je za Tanjug rekao da je od pojavljavanja korona virusa obišao četiri zemlje, a da danas boravi u Skoplju, u trenutku kada je u Severnoj Makedoniji zaraženo sedam osoba korona virusom.

- Već šest godina obilazim svet u okviru borbe za povlačenje priznanja Kosova. Tu je bilo velikih rizika - ebola, malarija, boginja, čak i kolera. Testiram se posle svakog putovanja - rekao je Dačić.

Takođe, boravio je u Sijera Leoneu, državi koja je u trenutku njegove posete povukla priznanje Kosova, da bi ubrzo nakon toga otišao u Kazanj, gde je predvodio delegaciju Srbije na zasedanje srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

- Bio sam u Sijera Leoneu, a tamo je ebola. Šta ću, takav je posao - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA