Tači tražio hitnu sednicu i odluku o ukidanju taksi

Jako ste potkopali naš poseban odnos sa SAD, bez kojeg ne bismo imali budućnost - poručio je Tači u objavi na Fejsbuku

  • 6
Kosovo, skupstina Foto: Tanjug/AP

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, zatražio je danas hitno zasedanje vlade i donošenje odluke o ukidanju taksi na srpske i proizvode iz BiH u skladu sa zahtevima SAD, jer sve drugo, kaže, dovodi budućnost Kosova u pitanje.

On se obratio vladi, indirektnim putem i Aljbinu Kurtiju, premijeru privremenih prištinskih institucija, i poručio da je "potkopan poseban odnos koji imaju sa SAD"

- Jako ste potkopali naš poseban odnos sa SAD, bez kojeg ne bismo imali ni slobodu, ni državu, ni budućnost. Ovakvim pristupom budućnost naše države dovodi se u pitanje - napisao je Tači na Fejsbuk profilu.

Poručio je da su odnosi sa SAD od vitalnog značaja za Kosovo.

- Svi mi, šefovi institucija, politički lideri ili vlade, smo zamenljivi. Samo su odnosi sa SAD vitalni i nezamenljivi za Republiku Kosovo. Sukob sa SAD je veoma štetna i neoprostiva greška u modernoj istoriji Kosova - upozorio je Tači.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VJ 93

    10. mart 2020 | 16:52

    Tačni,ne postoji novija istorija Kosmeta jao ni starija,postoji samo istorija Srbije a ti pošto zivis na teritoriji Srbije u tzv pokrajni Kosovo i Metohija tako i pricaj da bi te ljudi razumeli.To mumlanje o drzavi Kosovo nicemu ne vodi i u to niko ne veruje nego ako si pametan trazi dobrog plasticara da ti menja licno opis i pare od prodatih organa srpskih zarobljenika u kofer i bezanija pa molo Boga da te niko ne nađe.Toliki kukavicluk i bedno ponasanje je mizerni cak i za vas siptare jer NIKO na svetu ne bi tako javno priznao da zavisi od neke drzave i saveznika a ta vasa vestacka i smesna tvorevina sigurno ne moze da postoji na tom principu jer ni Amerila nece trajati vecno dok Srbija sa Kosovom zivi vekovima i ima rezervisano mesto u carstvu Božjem!Ukidaj takse bre!!!Ajde šta se čeka siptari!?Brže to malo,imate jos 5 dana fore i da vas vise nismo culi!

  • slađa

    10. mart 2020 | 16:14

    U Americi su izbori. Čemu histerija u Prištini?

  • Pravednik

    10. mart 2020 | 19:23

    Ma jooook, zašto da ukidaju takse, taman smo se navikli. Još koji mesec i upadate u rupu koju ste sami iskopali, a kada svet digne ruke eto Srba nazad da kupuju imanja za koru hleba sa klauzulom o nevraćanju na isto, Albanska klasika....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA