≫ 

"Čak i da to urade, ne bi bilo zbog taksi": Kurti ne veruje da će SAD povući trupe sa KiM

Kurti smatra da američki KFOR ne bi trebalo da se povuče sa Kosova

  • 6
Aljbin Kurti Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da ne veruje da će američke trupe KFOR-a da napuste Kosovo, a smatra da, čak i ako se to desi, to neće biti zbog takse uvedene na robu iz Srbije i BiH.

Kurti smatra da američki KFOR ne bi trebalo da se povuče sa Kosova, preneo je RTS.

- Videli smo jednu želju sina predsednika SAD, ali to nema nikakve veze sa stopostotnom taksom. Ako tu odluku donese američki predsednik, ona još uvek nije povezana sa taksom. Reč je o smanjenju trupa koje su SAD izvršile i u Avganistanu i u Siriji - dodao je Kurti.

Kurti je juče na predizbornom skupu svoje stranke u Podujevu, gde se očekuju izbori za predsednika opštine, izrazio uverenje da bi Sjedinjene Države trebalo da "ostanu u svim oblicima države na Kosovu, uz ambasadu, ekonomiju, kulturu, odbranu i mi smo za snažno partnerstvo i savezništvo".

- Ukidaćemo stopostotnu taksu, zamenjujući je postepeno reciprocitetom. Uvereni smo da je to pravi put i najracionalniji i najkorisniji pristup naše zemlje - izjavio je Kurti.

Podsećamo da je republikanski senator iz Džordžije Dejvid Perdju juče na Tviteru napisao da Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute Srbiji, kao i da bi SAD, ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo.

Donald Tramp Mlađi (43), najstariji sin američkog predsednika Trampa, podržao je senatora Perdjua i napisao da je saglasan sa tim stavom.

- Slažem se. Na Kosovu ima 650 američkih vojnika. Vreme je da ih vratimo kući - napisao je Trampov sin na Tviteru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    11. mart 2020 | 09:15

    Kurta ne kuraži se i ne pravi se hrabar kad nisi jer poznajemo siptarsku hrabrost,samo ako je iza vas 29 do zuba naoruzanih zemalja vi ste junaci nego ukidaj te takse i foliraj se vise!

  • Dragosavljević

    11. mart 2020 | 09:32

    Па добро курти можда си у праву , хајде онда кад оду амери да се заједно договоримо и нађемо решење .

  • Kursumlija

    11. mart 2020 | 10:38

    Ameri se povlace a Srpske trupe opet dolaze!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA