≫ 

Kurti ponovo odbio Tačijev poziv za razgovor

To je drugi put da Kurti ove nedelje odbija Tačijev poziv za konsultacije oko uspostavljanja jedinstva u vođenju međunarodne politike

  • 1
Hasim Taci, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP

Predsednik  privremenih institucija u Prištini Hašim Tači izjavio je da je premijer Aljbin Kurti još jednom odbio njegov poziv da se danas sastanu, i poručio mu da donosi odluke u interesu održavanja dobrih odnosa sa SAD, prenosi RTS.

To je drugi put da Kurti ove nedelje odbija Tačijev poziv za konsultacije oko uspostavljanja jedinstva u vođenju međunarodne politike.

- I juče sam ga pozvao da se sastanemo i razgovaramo o novim dešavanjima koja su dramatična, najdramatičnija u poslednjih 20 godina. I danas je odbijen sastanak za tri, četiri ponuđena termina - rekao je Tači novinarima u svom kabinetu u Prištini.

Veruje da će Kurti ipak da nađe vremena da se sastanu, baš kao što su to učinili i lideri drugih stranaka u na Kosovu.

- Moja poruka danas je da premijer ne odlaže donošenje odluka i da ne vodi zemlju u pogrešnom istorijskom pravcu. Ni naša sloboda ni naše postojanje nemaju smisla bez američkog partnerstva. Svedoci smo da drugi mogu da nas napuste na pola puta - rekao je Tači.

Video: Kurti po preuzimanju dužnosti odao poštu komandantu tzv. OVK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LE

    11. mart 2020 | 11:27

    More će se dogovore i nikad nije kasno,za nas nebitne stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA