≫ 

Mediji u Kini prenosili Vučićevo obraćanje i apel kineskom predsedniku za pomoć

Snimak u kome je proglašeno vanredno stanje, a posebno deo u kome se očekuje i najavaljuje pomoć iz Kine u lekovima, opremi i lekarima emitovan je na televiziji i na društvenoj mreži Veibo

  • 69
SRBIJA KORONA VANREDNO STANJE Foto: Tanjug/Rade Prelić

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučica u kojem je posebno naglasio da će se za pomoć umesto Evropskoj uniji obratiti Kini, odnosno predsedniku Si Đi Pingu, koga je nazvao bratom, naišlo je na ogroman odjek u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Snimak u kome je proglašeno vanredno stanje, a posebno deo u kome se očekuje i najavaljuje pomoć iz Kine u lekovima, opremi i lekarima emitovan je na televiziji i na društvenoj mreži Veibo, prenose Novosti.

Odmah je krenula lavina komentara građana Kine koji pružaju podršku Srbiji i traže da se prijateljskoj zemlji odmah pošalje pomoć.

Komentari se najviše svode na rečenice "Pomozimo Srbiji", "moramo da im pomognemo", "naravno da ćemo vam pomoći", "mi smo prava braća", "mi smo prijatelji".

Vučićev poziv Siju pogledalo 500 miliona ljudi

Poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kineskom predsedniku Si Đinpingu da pomogne Srbiji videlo je 500 miliona ljudi, izjavila je novinarka kineske ČTV Jing Džang.

Dopisnica ČTV iz Beograda, objavila je vest sa konferencije za novinare predsednika Vučića, koja je održana u nedelju uveče.

- Prema našem izveštaju, vest iz Srbije je druga po čitanosti na aplikaciji Weibo, ima 330 miliona čitalaca i 72.000 poruka. Takođe, ima i 130 miliona čitalaca i 26.000 poruka. Ukupno, to je oko 500 miliona čitalaca i cak 100.000 poruka - navela je Jin Džang.

Video: Vučić: Onaj ko bude prekršio naredbu o izolaciji dobiće odmah tri godine zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    16. mart 2020 | 21:18

    Kina je nas iskreni prijatelj i verujem da cemo od njih i dobiti najvecu pomoc, vise puta su dokazali da su uz nas u teskim situacijama.

  • Desa

    16. mart 2020 | 14:19

    Hvala Kinezima sto zele da nam pomognu.

  • DejanM

    16. mart 2020 | 16:53

    Kina je naš strateški prijatelj pomoće nam u ovako teškim vremenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA