≫ 

Nenajavljeni sastanak Vučića i Orbana u Budimpešti

Premijer Mađarske dočekao je predsednika Vučića u palati Karmeita u Budimpešti

  • 19

Predsednik Srbije Alekdsandar Vučić boravi u nenajavljenoj poseti Mađarskoj, gde se jutros sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

- Prijatelji i partneri i u dobrim i u teškim vremenima - zabeležio je predsednik Srbije na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Premijer Mađarske dočekao je predsednika Vučića u palati Karmeita u Budimpešti.

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije korona virusa, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu,

Predsednik Vučić je zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv virusa korona i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije.

Vučić i Orban su, u prisustvu srpskog ministra finansija Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta, razgovarali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.ako je saopštila pres služba predsednika Srbije, dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije korona virusa, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu,

Predsednik Vučić je zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv virusa korona i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije.

Vučić i Orban su, u prisustvu srpskog ministra finansija Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta, razgovarali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.

U Republici Srbiji je do 8 časova 22. marta 2020. godine registrovano ukupno 188 potvrđenih slučajeva COVID 19, a do sada su preminule dve osobe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    22. mart 2020 | 12:03

    Vučić i Orban odlično saradjuju po svim bitnim pitanjima pa će tako biti i po pitanju koronavirusa.

  • Dragan

    22. mart 2020 | 12:57

    Vucic i Orban su iskreni prijatelji, i ovaj sastanak će biti od velike važnosti za obe zemlje .

  • Milena

    22. mart 2020 | 12:40

    Zajednickim snagama i iskustvima nalaze nacin da prebrode ovu tesku situaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA