≫ 

Produženi policijski čas odložio i konferencije Vlade Srbije

I rezultati o broju obolelih, koji su se do sada objavljivali dva puta dnevno, ubuduće će se saopštavati jednom dnevno, u 15 sati

  • 2
Darija Tepavčević Kisić, Predrag Kon, Konferencija kotronavirus srbija Printskrin: Tanjug
Darija Tepavčević Kisić, Predrag Kon, Konferencija kotronavirus srbija Printskrin: Tanjug

Zbog policijskog časa, od sutra će konferencije za novinare iz Vlade Srbije biti održavanje u 15 sati, umesto u 18. Sve informacije koje se budu slale u javnost nakon konferencije biće u formi saopštenja.

Dosadašnje konferencije za štampu počinjale su u 18 sati, ali je policijski čas usleđivao tek u 20.

Danas je prvi dan produženog policijskog časa, koji počinje već u 17 sati popodne i traje do 5 sati ujutro. Tako će biti i narednih dana, osim ako se ne pokaže da se građani ne pridržavaju preporuka o smanjenom kretanju.

Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio juče, postoji mogućnost da se vreme policijskog časa dodatno produži.

Za sada, primenjene su brojne rigorozne mere koje bi trebalo da rezultiraju željenim rezultatom - smanjenjem kretanja: ukinut je gradski, prigradski i međugradski prevoz, zabranjen je rad kafića i restorana (osim dostave i "za poneti"), pa čak i boravak u parkovima i prostorima za rekreaciju tokom dana.

Na ulici posle 17 sati mogu da se nađu samo oni koji imaju posebnu dozvolu, zbog svog angažmana na poslu.

Od 20 do 21 sat otvara se mogućnost i za kraću šetnju pasa, i to najduže 20 minuta u daljini do 200 metara od mesta stanovanja.

U Srbiji su do sada dve osobe preminule usled zaraze korona virusom, a zaražene su 222.

I rezultati o broju obolelih, koji su se do sada objavljivali dva puta dnevno, ubuduće će se saopštavati jednom dnevno, u 15 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxa

    22. mart 2020 | 18:27

    Produžiti odmah.

  • Pravednik

    22. mart 2020 | 18:25

    Šta je problem kada novinarima koji se motaju oko Andrićevog nije zabranjeno kretanje, a ostale face je i moj Ši-cu naučio, tako da i oni nemaju problem sa kretanjem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA