Prištinski parlament danas glasa o poverenju Aljbina Kurtija

Odluka je doneta sa četiri glasa "za" i dva glasa "protiv"

  • 0
Zgrada Vlade i Skupštine Prištine Foto: TANJUG/AP/ TANJA VALIC

Vanredna sednica prištinskog parlamenta, na kojoj će se glasati o poverenju vladi premijera privremenih insitucija, Aljbina Kurtija, trebalo bi da bude održana danas u 11 sati.

To je juče odlučilo predsedništvo tzv. kosovske skupštine, a prištinski Ljajmi je naveo da je sednica predsedništva trajala duže od očekivanog, a odluka je doneta sa četiri glasa "za" i dva glasa "protiv" održavanja vanredne sednice.

Šef poslaničke grupe vladajućeg Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi je novinarima rekao da su predstavnici svih političkih partija bili "za", a da je samo Samoopredeljenje bilo "protiv" održavanja sednice.

Seljimi je, kako se navodi, izneo i niz optužbi na račun koalicionog partnera Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ise Mustafe, koja je podnela zahtev za glasanje o nepoverenju Kurtiju.

- DSK zajedno s drugim strankama traži haos u vreme kada vlada veoma dobro upravlja situacijom izazvanom korona virusom - naveo je Seljimi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA