≫ 

Ovako će izgledati karantin na Sajmu, radi se na ubrzanom uređenju prostora: Brnabić o merama Vlade

Mere na kojima radimo su kako da napravimo bolji sistem za veći broj testiranja, ovo će se oslikati na ljude koji su pozitivni i biće na Sajmu u Beogradu - poručila je premijerka Srbije

  • 87
KORONA ZRTVA VUCIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Ana Brnabić u obraćanju za tv Prvu govorila je o novim odlukama Vlade povodom situacije izaivane koronavirusom u našoj zemlji, ali i objasnila kako će izgledati karantin na Sajmu, pre nego što tu budu smešteni prvi pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Brnabić je navela da svi u Vladi poštuju mere i nose maske i rukavice i da je to najsigurniji način komunikacije.

- Veliki posao je pred nama, usred borbe smo proitiv korone. Idemo u nove mere, prilagođavamo sve u zavisnosti od trenutka borbe - rekla je predsednica Vlade.

Od novih mera navela je da se radi na tome kako da se napravi bolji sistem za veći broj testiranja. Ovo će se oslikati na ljude koji su pozitivni i biće na Sajmu u Beogradu - rekla je ona i dodala da će svi koji su u Vladi došli u kontakt sa zaraženim, testiraju se.

- Nikome nije intencija da ljudima bude teže nego što jeste. Već da kao društvo što pre pobedimo koronu. Najefikasniji način za to je da imamo prostor kakav je Sajam gde ćemo odvojati ljude da virus ne bi dalje cirkulisao - rekla je Brnabić.

Druga važna stvar je rano otkrivanje i tretiranje virusa.

- Cela intencija borbe je rano otkrivanje i tretiranje virusa. Zato je bitno da imamo ljude na jednom mestu koje lekari mogu da vide. Ako kriju da su oboleli, građani ugrožavaju svoje porodice. Mi radimo sve da Sajam dodatno uredimo. I nije najpametnije što smo juče pokazali one slike, to nije kako će sve izgledati. Imaćemo sobe, separatore, Ljudi će moći da rade, da jedu, da čitaju, gledaju TV - objasnila je Brnabić.

Ona je dodala da u teškim uslovima želi da napravi najbolje za Srbiju.

Video: Beogradski sajam postaje privremena bolnica za obolele od Covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    25. mart 2020 | 23:20

    Bravo Vucko Srbija najbolje u evropi se suprostavlja virusu, samo napred do pobede! ✊💪👍🇷🇸🇨🇳🇷🇸🇨🇳

  • Aca

    25. mart 2020 | 21:11

    Svaka čast na požrtvovanju celokupnoj Vladi Srbije na čelu sa našim predsednikom i premijerkom,našoj vojsci i policiji,našem celokupnom zdravstvu na čelu sa našim lekarima koji su najbolji u Evropi a i šire!!!👏👏👏!!! Nadam se samo da ce ovaj narod sutra dan kada sve ovo prodje znati da ceni! ZIVI BILI JUNACI NAŠEG DOBA!!!

  • MK

    26. mart 2020 | 07:16

    Velika podrška za Anu, Vučića i ostale koji se lavovski bore za svoj narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA