• 12

Nove mere Vlade Srbije odnose se na crkve i na isporuke zaštitinih maski: Ovo su sve preporuke

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije

  • 12
Vlada republike srbije, zgrada

Foto: Google Maps

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Doneta je odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene od PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je uputila preporuku crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade Republike Srbije.

U cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom COVID-19, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara. Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

- Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest - navodi se u saopštenju.

Video: Kon prokomentarisao pričest u Novom Sadu u doba korona virusa

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    U Benu apotekama u Nisu maska kosta sto dinara,znaci da se opet pojedine apoteke ne pridrzavaju predloga vlade o zabrani podizanja cene

  • Koča

    Ok. Onda kada se razbolite, ne budite licemeri nego idite na lečenje u crkve. Mislim da ima mesta

  • PRC

    Hoće li oni popovi što su širili zarazu u Novom Sadu odgovarati?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima