≫ 

Dačić: U Srbiju letom iz Nemačke stižu i medicinski radnici

Ministar je naveo da će se tim letom u Srbiju vratiti i 24 medicinska radnika, koji su napustili posao u Nemačkoj da bi pomogli Srbiji

  • 4
Ivica Dačić, Luiđi di Majo

Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za Tanjug da će se letom Er Srbije iz Nemačke danas u Srbiju vratiti i 24 medicinskih radnika.

- Kao što je najavljeno, Vlada Srbije, u dogovoru sa predsednikom Republike, organizovala je let Er Srbije za Berlin i Frankfurt. Ovim letom prevezeno je i 174 nemačkih državljana u Berlin, a isto toliko naših treba da bude vraćeno u Srbiju - rekao je Dačić.

Ministar je naveo da će se tim letom u Srbiju vratiti i 24 medicinska radnika, koji su napustili posao u Nemačkoj da bi pomogli Srbiji, iako su, kaže, suočeni sa pretnjama da kasnije više neće moći da se zaposle nigde u EU.

Ministar Dačić je najavio da je za sutra predviđen jedan ili dva leta za Maltu, u zavisnosti od broja prijavljenih za povratak, jer, dodao je, mnogi odustaju, iako su prijavljeni, zbog karantina u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gf

    27. mart 2020 | 16:14

    Prvo u izolaciju !!!!!!!

  • T bar

    27. mart 2020 | 16:22

    To su sve nasi zdravstveni radnici?Izolacija!

  • Дејан Младеновић

    27. mart 2020 | 22:14

    У то сумњам да ће из немачке фоћи наши здравствени радници, јер нажалост у Србији нису добили запослење и због тога отишли у иностранство

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA