• 33

U hladnoj marici su me vozili do granice, i tu me izbacili: Kapetan Dragan po izlasku iz zatvora

Dragan Vasiljković po izlasku iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi prvo pojeo sladoled od jagode sa čokoladom

  • 33
Dragan Vasiljković, kapetan Dragan

Foto: Profimedia/AFP

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji se posle 13,5 godina robije nalazi na slobodi, u svojoj Srbiji, pošto su ga jutros pustili iz hrvatskog zatvora, do naše strane granice je došao peške, izjavio je on za Novosti.

- Zatvorski čuvari su me probudili jutros u zoru, u četiri sata, rekli da se obučem, dali mi papir da sam slobodan, a onda mi vezali ruke lisicama i utrpali u policijsko vozilo. Lepo sam ih pitao ima li grejanja u kombiju, pitao da li da se obučem bolje... Naravno, grejanje nisu uključili i više od pet sati sam se smrzavao do graničnog prelaza Bajakovo - Batrovci. Tu su me bukvalno izbacili iz marice - ispričao je on.
On je rano jutros pušten iz lepoglavskog zatvora, a potom je proteran iz Hrvatske.

U Lepoglavisu ga preuzeli policajci, koji su ga prebaciti do graničnog prelaza Bajakovo gde je oko 9,30 sati proteran iz Hrvatske na osnovu rešenja o zabrani ulaska i boravka na području EU u trajanju od 20 godina.

Kako je rekao, do naše strane granice prešao je peške. 

Ispričao je i da je prvo pojeo sladoled.

- Prvo sam zatražio da pojedem tri kugle sladoleda od jagode sa čokoladom.To mi je palo na pamet. Kada sam potom došao u smeštaj i video frižider pun hrane oduševio sam se. Mada, i u Lepoglavi je bilo hrane. U kantini je moglo sve da se nabavi. Neću da grdim Hrvate kad nema razloga - kaže Kapetan Dragan.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vucko

    Dobrodosao kuci Kapetane!!!

  • Boban

    Za ovakve ratne veterane drzava bi trebala da obezbedi stan i odgovarajuću penziju. Taj čovek je zrtvovao dosta toga za Srpski narod.

  • Salko

    Nas junak vratio se kuci,ziv bio kapetane junačino

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima