≫ 

Naš diplomata u Ženevi bio u teškom stanju, lečili ga vodom iz lavora, i to naplatili 7.550 evra

Virus korona otkriven je kod dvojice srpskih diplomata iz misije Srbije u Ženevi, pošto su im urađeni testovi usled pojave prvih simptoma

  • 11
Koronavirus, korona virus, Italija, lekar, bolnica Foto: Tanjug/AP

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je stanje dvojice srpskih diplomata, koji su zaraženi korona virusom, dobro i da nema drugih slušajeva zaraze u svojim redovima.

Oni su sada dobro. Posle jednog teškog dana, kada je taj drugi diplomata bio u teškom stanju i jedno plućno krilo mu praktično otkazalo, sada je bolje - izjavio je on za tv Prvu.

Međutim, ukazao je na činjenicu da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije dobilo račun za bolničko lečenje i da on, za četiri dana, iznosi 8.000 švajcarskih franaka (7.552 evra).

- Njegov boravak u bolnici nam je naplaćen 8.000 franaka za četiri dana. Temperaturu su mu skidali vodom iz lavora i sunđerom. Eto, da javnost zna kako je na neke zdravstvene sisteme uticala situacija sa koronom - rekao je Dačić i istakao da u diplomatskim krugovima nemamo više zaraženih ovim virusom.

On je dodao i da se o ovome nije previše pričalo kako bi se izbeglo širenje dodatne panike.

Podsetimo, virus korona otkriven je kod dvojice srpskih diplomata iz misije Srbije u Ženevi, pošto su im urađeni testovi usled pojave prvih simptoma.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Srbija ima obolele u svim uzrastima, najviše je radno aktivnih: 65% zaraženih između 25 i 55 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GE

    31. mart 2020 | 10:39

    A što je bio bez zdravstvenog osiguranja,zar ne plaćaju kao i ostali zitelji CH,nije bio na crno .

  • Penzioner

    31. mart 2020 | 11:11

    Sve mi ga žao, sigurno nije imao pare da plati....

  • Tanja Nemacka

    31. mart 2020 | 11:06

    Naravno da su imali osnovno zdravstveno osiguranje koje u Svajcarskoj pokriva samo osnovno lecenje.... ovo je sada situacija u kojoj Svajcarska profitira od svih gradjana koji ne uplacuju veliki paket zdravstvene zastite. Znaci,90% ljudi ce morati da kesiraju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA