≫ 

Vlada Srbije donela odluku o informisanju o korona virusu za vreme vanrednog stanja

Vlada Srbije navodi da je u uslovima vanrednog stanja apsolutni imperative da građani dobiju isključivo proverene i tačne informacije u vezi sa stanjem i posledicama oko COVID-a

  • 58
Vlada republike srbije, zgrada Foto: Google Maps

Vlada Srbije odredila je Zaključkom koji je usvojila je 28. marta da se obaveštenja o preduzetim zdravstvenim merama i drugim informacijama koje se odnose na lečenje COVID-19 date od strane neovlašćenih lica ne mogu smatrati tačnim i proverenim i upozorila da se za takvo ponašanje može snositi odgovornost za širenje dezinformacija u vanrednom stanju.

U Zaključku koji je Službeni glasnik objavio danas navodi se da informisanje stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti predstavlja posebnu meru za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti.

Vlada Srbije navodi da je u uslovima vanrednog stanja apsolutni imperative da građani dobiju isključivo proverene i tačne informacije u vezi sa stanjem i posledicama oko COVID-a.

Za obaveštavanje javnosti, zaključuje Vlada Srbije, zadužen je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na čijem je čelu predsednica Vlade Srbije, pa sva obaveštenja daje ona ili lica koje ovlasti Krizni štab.

Gradonačelnici i predsednici opština, odnosno štabovi za vanredne situacije lokalnih samouprava, zadužuju se da sve informacije u vezi sa stanjem i posledicama zarazne bolesti usmeravaju isključivo ka Kriznom štabu, konstatuje se u zaključku.

Zdravstvene ustanove i zdravstveni radnici informacije u delu mera koje sami sprovode dostavljaju nadležnom zavodu, odnosno institutu za javno zdravlje, koji ih dalje dostavlja Kriznom štabu.

Video: Virus je privremeno izbacio doktora Branislava iz borbe: Ovo je njegova poruka sa Sajma

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    31. mart 2020 | 22:15

    Donose se ispravne odluke, tacne informacije mozemo dobiti od strucnjaka i vlade Srbije, sve druge informacije mogu biti lazne i samo mogu zbuniti gradjane Srbije.

  • Mašnica

    31. mart 2020 | 22:19

    Proverene informacije su ono što nam je potrebno jer pogrešne informacije stvaraju paniku kod građana.

  • Sladja

    31. mart 2020 | 22:15

    Širenje dezinformacija stvara paniku medju građanima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA