≫ 

Vučić obišao magacin kod Pazove: Do sada smo dali više od 300 miliona evra za medicinsku opremu

On je govorio o stanju medicinske opreme, ako i pripadnicima vojske koji su radili na organizaciji karantina i zbrinjavanju zaraženih u Srbiji

  • 14

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je magacinu medicinske opreme u Krnješevcima kod Pazove, a sa njim su i direktorka RFZO Sanja Škodrić, ministar finansija Siniša Mali i direktor BIA Bratislav Gašić.

Veliki "Milšpedov" magacin pun je naslaganih paketa sa različitom medicinskom opremom, u kojima su respiratori, zaštitna oprema - hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri...

Predsednik je rekao da je tu i oprema koja je danas došla, klinički respiratori.

- Ovo je magacin koji nam je Milšped dozvolio da koristimo i prepun je raznovrsne opreme, zaštitne pre svega, respiratora - konstatovao je Vučić.

On je naveo da 10 kliničkih respiratora ide u Novi Pazar.

Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug

- Imamo još 201 transportni, a 36 stiže danas. U teškim, gotovo nemogućim uslovima se borimo da nešto promenimo u zemlji - rekao je Vučić tokom obilaska.

Stiže nova pomoć iz Kine

Predsednik Srbije najavio je da će za nekoliko dana u Srbiju stići još medicinske opreme iz Kine, navodeći da u svetu vlada "tuča" za opremu za borbu protiv korona virusa iz te zemlje.

On je naveo da je Srbija uspela da uveze više od 30 miliona hirurških maski i 15 miliona epidemioloških maski.

- Možete da mislite za velike zemlje. Francuska naručuje milijardu maski, a kako da ih nabavi? Sve velike zemlje sa fantastičnim zdravstvenim sistemima i neuporedivo snažnijom ekonomijom ne mogu da izađu na kraj. Od Njujorka, Milana, Madrida, svi imaju probleme - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug

On je naveo da je u SAD zabeleženo 8.500 smrtnih slučajeva, u Francuskoj takođe, u Iranu 1.700, u Švedskoj pre neki dan 70, a sada 400 smrtnih slučajeva.

O zaraženim pripadnicima Vojske Srbije

On je govorio o stanju medicinske opreme, ako i pripadnicima vojske koji su radili na organizaciji karantina i zbrinjavanju zaraženih u Srbiji.

- Nama je u jednom garnizonu zaraženo gotovo 60 ljudi. To su momci koji su primili najteži udarac, ali da nisu otišli tamo, imali bismo duplo više mrtvih - rekao je predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    5. april 2020 | 10:58

    Predsjednik Vucic nije diktator, nego covjek koji je u sve verziran, I svaka mu čast. Mogao bi on da se skloni i da se pojavi tri puta u trideset dana, ali priroda je njegova takva, brizan, odgovoran, državnik za primjer. Mislim da svaki običan, a pametan covjek to vidi, a ovi drugi neka laju i ne prestaju.

  • 🇷🇸

    5. april 2020 | 10:56

    Sve pohvale nasem predsedniku za borbu naseg naroda!!!Ni jedan drugi da je umesto njega ne bi toliko omogucio svom narodu!!!!Zivela nasa SRBIJA!!!!

  • Radoš

    5. april 2020 | 10:48

    Ti koji su u kolonama ulazili u zemlju, mogu se razumeti u svokoj nakani.Međutim, ne može se shvatiti stav države da ih pudti da uđu u zemlju bez ikakve kontrole i obaveze da se ponašaju u skladu sa merama zaštite.Oni će se vratiti odakle su došli, a mi koji smo tu gde jesmo ćemo platiti nemar, njihov i onih koji su ih takve pustili u zemlju, ko zna kako i na koji vremenski rok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA