Parlamentarni izbori u Srbiji najverovatnije u julu

Parlamentarni izbori u Srbiji trebalo je da budu održani 26. aprila, ali su zajedničkom odlukom predsednika i predstavnika političkih partija, odloženi zbog epidemije korona virusa

  • 45
Skupština Printskrin: google.com/maps

Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani u julu, potvrđeno je Telegrafu.

Kako saznajemo od izvora bliskog Vladi, građani bi na birališta trebalo da izađu početkom jula.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da dok traje borba protiv koronavirusa ne želi da govori o izborima, ali kada sve prođe i steknu se uslovi za ukidanje vanrednog stanja, najpre će razgovarati sa političkim stranakama sa kojima je već imao razgovore o tome.

- Videćemo da razgovaramo pre ukidanja vanrednog stanja, da se dogovorimo da nekoliko dana po ukidanju vanrednog stanja i da RIK krene posle toga i da se onda krene u izborne radnje, ali to je dogovor za neko drugo mesto - rekao je on nedavno posle obilaska radova na izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta.

Podsetimo, parlamentarni izbori u Srbiji trebalo je da budu održani 26. aprila, a zvanično su raspisani početkom marta. Međutim, kako se svega nekoliko dana posle toga javili prvi slučajevi zaraženih koronom, najpre su odložena sva stranačka okupljanja do 1. aprila, a potom doneta odluka o proglašenju vanrednog stanja koja je stupila na snagu odmah po proglašenju, 15. marta.

Dva dana kasnije odlučeno je i da se sve izborne radnje obustave, dok traje borba protiv korona virusa.

Predsednik je tada saopštio da se izbori i izborne radnje prekidaju do daljeg i da to sada nije prioritet kao i da su se sa tom odlukom složili svi predstavnici stranaka sa kojima je razgovarao.

- Izbori koji je trebalo da budu održani 26. aprila biće održani tek pošto se Srbija bude izborila protiv korona virusa - izjavio je Vučić tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    25. april 2020 | 14:55

    Molio bih penzionere da ostanu kod kuce radi svoje bezbednosti i naseg boljeg sutra

  • No1e

    25. april 2020 | 14:44

    #OSTANITE KOD KUĆE.

  • Goran F.

    25. april 2020 | 14:52

    Sad posle ove epidemije ima da nas smaraju političari ,ma ludilo dođe mi da bacim televizor kroz terasu.🚾

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA