≫ 

Lajčak sa Kurtijem i Rakićem o dijalogu Beograda i Prištine

Razgovor je vođen putem video linka

  • 7
SRBIJA SLOVACKA DIPLOMATIJA Foto: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Izvestilac EU za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan Miroslav Lajčak razgovarao je danas sa predstavnicima Srpske liste i sa v. d. kosovskog premijera Aljbinom Kurtijem o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o borbi protiv korona virusa.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske liste objavljeno je da su predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednik stranke Igor Simić razgovarali danas sa Lajčakom o zajedničkim naporima za suzbijanje pandemije, kao i o potrebi da se spreče bilo kakve jednostrane akcije koje mogu dodatno da otežaju dijalog.

Razgovor je vođen putem video linka.

Informaciju je objavio i Lajčak na svom Tviter nalogu, ističući da je imao koristan razgovor sa Rakićem i Kurtijem u vezi sa nastavkom dijaloga i borbe protiv korona virusa.

- Nastavljajući razgovore sa političkim liderima u regionu, razgovarao sam sa dodatnim partnerima, uključujući v.d. premijera Aljbina Kurtija i Gorana Rakića. Imali smo produktivne i korisne razgovore u vezi sa nastavkom dijaloga, Kovidu-19 i merama za njegovo sprečavanje - napisao je Lajčak.

Video: Pala Vlada Kosova: Kurti više nije premijer

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dd

    17. april 2020 | 20:23

    Jos nam ovaj fali na ovu muku

  • madafaka

    18. april 2020 | 06:26

    briselski sporazum je lazovski podvaljen i evropa se ne drzi nicega. jos su siptare nagovorili da uvedu takse. sta vredi sporazum sa njima, NISTA!

  • NS

    18. april 2020 | 10:16

    Srbija nista vise ne treba da prihvati ono sto EU predlozi dok se ne sprovede briselski sporazum, BAS NISTA! Kada se sprovede ono sto su oni garantovali onda se moze pricati o daljim pregovorima. Ovo pokazuje da njihova rec i njihova garancija ne znaci nista. Cista lazzzz!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA