≫ 

U Uroševcu 90 zaraženih korona virusom, od tog broja 86 ima veze s kampom Bondstil

Zaražena je i beba od 10 meseci

  • 0
Camp Bondsteel, Kosovo, Kfor, Kamp Bondstil Foto: Telegraf

Poslednjih devet slučajeva zaraze korona virusom u Uroševcu potvrđeno je u nedelju, a od ukupno 90 pozitivnih u tom gradu, 86 su radnici u kampu Bondstil ili članovi njihovih porodica, uključujući i bebu od 10 meseci.

Gradonačelnik Uroševca Agim Aljiu rekao je da su svi slučajevi koji su potvrđeni sinoć proizašli iz kontakta zaraženih, koji su pre dva dana testirani i bili pozitivni, prenosi "Kosovo online" pozivajući se na "Gazetu ekspres".

Aljiu je dodao da je danas 25 uzoraka ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženima poslato na testiranje i očekuje se da će njihovi rezultati biti objavljeni večeras.

Prema njegovim rečima, 86 slučajeva korona virusa su radnici Bondstila ili njihova rodbina, a da su tri povezana sa slučajevima iz Toponice.

Još tri su slučajevi kontakta iz Toponice kod Kamenice, a za jedan izvor zaraze nije poznat i svi članovi porodice su negativni, rekao je Aljiu.

Video: Kada oni koji su preležali korona virus mogu da doniraju krvnu plazmu?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA