≫ 

Iz Prištine optužili Beograd da blokira prevoz robe, Kancelarija za KiM odgovorila: To je lažna vest

Abdidžiku je ranije danas napisao na svom Tviteru da je to akcija bez presedana, a iz Kancelarije za KiM podsećaju da ovo nije prva lažna vest te vrste

  • 15
Administrativni prelaz Jarinje, granični prelaz KiM FOTO:TANJUG/ MIRJANA MITROVIC

Prištinski ministar za infrastrukturu Lumir Abdidžiku tvrdi da je Beograd blokirao prevoz robe sa KiM, na šta je Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala ukazujući da je reč o lažnoj vesti, čiji je cilj diskreditacije Beograda.

Abdidžiku je ranije danas napisao na svom Tviteru da je to akcija bez presedana, nehumana i grubo kršenje regionalnog sporazuma o zelenim koridorima tokom bitke sa virusom Kovid-19, oko kojeg se dogovorila šestorka Zapadnog Balkana.

Kancelarija za KiM u reagovanju ističe da se radi o lažnoj vesti, čiji je cilj diskreditacija Srbije.

- Pojedini medijski i politički krugovi, u cilju diskreditacije Srbije, danas su plasirali lažnu vest o blokadi prolaska kamiona prema centralnoj Srbiji. To nije prva lažna vest te vrste u poslednje vreme, ali očekujemo i poslednja, jer pandemija ne bi smela da bude povod za širenje propagande i laži usmerenih protiv saradnje u suzbijanju pandemije - saopštila je Kancelarija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    21. april 2020 | 19:49

    Srbija moze da radi sta hoce i da zatvara granice prema kome hoce to je njeno pravo, vi zajasili na Kosovo pa sad jos i pametujete kako Srbija nesto radi, valjda moze raditi na svojoj teritoriji sta zeli bez da vas teroriste sta pita!.

  • RODJAK

    21. april 2020 | 19:26

    E POSALJITE IM OPET TESTOVE I RESPIRATORE KAO PRE NEKI DAN BOZE ME SACUVAJ

  • Sasa

    21. april 2020 | 19:40

    Dok niste ostali bez hleba drzali ste takse 100%..a sada molite da vam se dostavlja roba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA