Dragomir J. Karić čestitao Dan Vojske Srbije

On je dodao da narod ima poverenje u vojsku što pokazuje veliko interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

  • 6
Cestitka narodnog poslanika Dragomira J Karica povodom Dana Vojske Srbije Foto: BK TV

Narodni poslanik Dragomir J. Karić čestitao je danas vrhovnom komandantu oružanih snaga i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, kao i svim pripadnicima Dan Vojske Srbije poželevši da se što je moguće pre uvede obavezno služenje vojnog roka.

- Srpska vojska je zahvaljujući intenzivnom ulaganju države u njenu modernizaciju, prevazišla sve nedaće sa kojima je do pre nekoliko godina bila suočena zbog nedostatka sredstava. Danas s ponosom možemo reći da ponovo predstavlja garant mira u regionu i čvrst temelj naše nezavisnosti i suvereniteta - naveo je Karić u čestitci, prenosi Pokret snaga Srbije.

On je dodao da narod ima poverenje u vojsku što pokazuje veliko interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka, za profesionalno zaposlenje, kao i za školovanje u Vojnoj gimnaziji i na Vojnoj akademiji.

- Verujem da su to jasni pokazatelji predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu da bi trebalo vratiti obavezno služenje vojnog roka, za šta se odavno zalažem. Znam da sve treba sagledati i sa ekonomskog aspekta, ali davno je rečeno da je bolje hraniti svoju vojsku nego tuđu - poručio je Karić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krca

    23. april 2020 | 20:02

    Ko tebe pita za zdravlje pa se javljaš?

  • Goran F.

    23. april 2020 | 20:06

    Uz dužno poštovanje ministru vojske moram da primetim da je trebalo na tu funkciju ipak postaviti čoveka koji bi bio baš iz redova armije.Nekako nije za tu vrstu odgovornosti,vojska nam je poprilično jaka to je očigledno .

  • BG 2

    23. april 2020 | 20:18

    Biće opozicija jača novom strankom,to se vidi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA